Η Fiat προσβλέπει στην επιτυχία της Dacia με τα νέα της μικρά φθηνά οικογενειακά

Σχετικά άρθρα

Fiat Tipo Egea (2)

H Fiat χθες ανακοίνωσε πως το Tipo, το πρώτο από τα φθηνά οικογενειακά αυτοκίνητα που θα φέρει στην Ευρώπη, θα ξεκινήσει εμπορική πορεία στην γειτονική Ιταλία από τον Δεκέμβριο και ο Alfredo Altavilla, γενικός διευθυντής της FCA στην Ευρώπη, σε συνέντευξή του είπε μεταξύ άλλων πως η Fiat προσβλέπει πως τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης οικογένειας θα έχουν την ίδια εμπορική επιτυχία με αυτά της Dacia.

To Tipo sedan είναι το πρώτο μοντέλο της οικογένειας αυτής και σύμφωνα με τον Altavilla, δεν έχει άμεσο ανταγωνιστή στην Ευρώπη, μιας και αυτό είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τα υπόλοιπα μοντέλα, ενώ είναι και πιο προσεγμένο ποιοτικά.

Θα είναι ένα τεστ για την αγορά, καθώς η κατηγορία των προσιτών μικρομεσαίων μοντέλων, ουσιαστικά δεν υπάρχει στην Ευρώπη.

Το Tipo, σύμφωνα με την Fiat είναι ένα αρκετά ευρύχωρο μικρομεσαίο μοντέλο, το οποίο θα έχει πολύ προσιτή τιμή, περί τις 12.000 ευρώ αρχική. Στην έκθεση της Γενεύης, η Fiat θα παρουσιάσει τόσο την πεντάθυρη hatchback έκδοση του Tipo, όσο και την wagon έκδοση του, με την Fiat να μην αποκαλύπτει για την ώρα τα ονόματα αυτών.

Fiat Tipo Egea (2)

Το Tipo sedan πρακτικά και ουσιαστικά είναι ο αντικαταστάτης του Linea, έχοντας ως αντιπάλους τα Peugeot 301 και Skoda Rapid, με το 5-θυρο hatchback να αντικαθιστά το Bravo. Και τα τρία αυτοκίνητα (sedan, hatchback και wagon) χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του 500L, θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Fiat στη Τουρκία, έχοντας ως στόχο τις 700.000 μονάδες έως το 2023, χρονιά που θα κλείσει ο κύκλος ζωής των μοντέλων. Το Fiat Tipo θα είναι διαθέσιμο με έναν 1400άρη, Fire βενζινοκινητήρα 95 ίππων καθώς και έναν E.torQ 1.6 λίτρων με 110 άλογα. Θα προσφέρονται επίσης δύο πετρελαιοκινητήρες, έναν 1,3 λίτρων με 95 άλογα και έναν 1,6 λίτρων με 120. To νέο sedan έχει μήκος 4.5 μέτρων, πλάτος 1.78 μέτρων και ύψος 1.48 μέτρων με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.64 μέτρα.

Fiat Tipo Egea (10)

Όσον αφορά στο εσωτερικό, η Fiat εξόπλισε το Egea με ένα καλαίσθητο ταμπλό που διαθέτει μία ασημί χρώματος λωρίδα στο κέντρο του, να διατρέχει ολόκληρο το πλάτος του. Το τιμόνι είναι τριάκτινο με χειριστήρια ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Uconnect συνδυάζεται με μία οθόνη αφής 5 ιντσών. Στο βασικό εξοπλισμό συναντάμε επίσης αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες βροχής, αισθητήρα φωτός, το Uconnect με σύστημα πλοήγησης, πολυλειτουργικό τιμόνι και άλλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fiat εξετάζει να προσθέσει υβριδική έκδοση στο 500e

Τα σημάδια της επιβράδυνσης της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ολοένα και πληθαίνουν, κάτι που φέρνει πολλές εταιρίες στην επανεξέταση της στρατηγικής τους και την...

Η Fiat παρουσιάζει το 500 Tributo Trepiuno

Πριν ακριβώς 20 χρόνια και στην πρεμιέρα της έκθεσης της Γενεύης του 2004, η Fiat παρουσίασε στο περίπτερο της το Trepiuno, ένα concept που...

H Fiat μετονομάζει το τωρινό Panda σε Pandina

Με τον ερχομό του νέου Panda να πλησιάζει η Fiat ανακοίνωσε σήμερα πως μετονομάζει την υπάρχουσα γενιά του μοντέλου σε Pandina, αφού θα συνεχίσει...

Πέντε πρωτότυπα από τη Fiat

Πέντε νέα πρωτότυπα παρουσίασε σήμερα η Fiat, με τα πρωτότυπα να μας δείχνουν τα μοντέλα παραγωγής που θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια. Το...
Autoblog.gr