Το 2017 η ηλεκτρική Aston Martin Rapide

Σχετικά άρθρα

AndyPalmer_01

Ο Andy Palmer, ο CEO της Aston Martin  επιβεβαίωσε πως ήδη έχουν ξεκινήσει τις εργασίες για την ηλεκτρική Rapide, η οποία και θα βγει στην αγορά στα τέλη του 2017. Ο Palmer είπε για ακόμη μια φορά πως η ηλεκτρική Rapide θα παράγει μεταξύ 800 και 1.000 ίππων, ενώ τόνισε πως τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι πλέον “αναπόφευκτα” για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε αυτές να μπορέσουν να πιάσουν τα ολοένα και πιο αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων, διατηρώντας ταυτόχρονα ικανοποιημένους τους πελάτες τους.

Οι μπαταρίες που θα τροφοδοτούν με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα θα είναι παραγωγής LG ή Samsung, και θα δίνουν αυτονομία περίπου 320 χλμ. Σε ότι αφορά το κόστος του αυτοκινήτου, αυτό αναμένεται να ανέρχεται κάπου μεταξύ των €180.000 και €225.000, με την εταιρία να έχει ως στόχο να πουλά μερικές εκατοντάδες μονάδες ετησίως.

Ήδη μουλάρια δοκιμών βρίσκονται στους δρόμους, με το μοντέλο να μην χρησιμοποιεί το οτιδήποτε που προέρχεται από την Mercedes-AMG. Η Aston Martin σκοπεύει να προσθέσει και δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της, μιας και η έκδοση παραγωγής του DBX θα αποκτήσει εκτός από plug-in υβριδική έκδοση το 2019, και μια αμιγώς ηλεκτρική το διάστημα μεταξύ 2020-2021.

O Palmer συμπλήρωσε πως οι V12 κινητήρες είναι το σήμα κατατεθέν της μάρκας και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον. Τέλος, ο CEO της Aston Martin προέβλεψε τον αργό θάνατο των diesel κινητήρων, μιας και οι εταιρίες θα εστιάσουν στους υβριδικούς βενζινοκινητήρας καθώς και στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα