Toyota: Το μεγαλεπήβολο σχέδιο κατάργησης των βενζινοκινητήρων είναι εφικτό

Σχετικά άρθρα

Toyota_Hybrid_Tour

Τη προηγούμενη εβδομάδα η Toyota ανακοίνωσε το άκρως αισιόδοξο και “τρελό” πλάνο της, να καταργήσει σταδιακά τους βενζινοκινητήρες μέχρι το 2050, εκτός από ελάχιστα μοντέλα και σε υπό ανάπτυξη αγορές.

Οι Ιάπωνες ανακοινώνοντας ένα τέτοιο σχέδιο, προφανώς είναι έτοιμοι και να το υποστηρίξουν, με την εταιρία να λέει ότι οι προμηθευτές θα πρέπει να ετοιμαστούν από τώρα, ενώ πιστεύει ότι θα “σύρει” μαζί της και άλλους κατασκευαστές.

Η μεταστροφή αυτή θα επηρεάσει πολλούς κρίκους της αλυσίδας εφοδιασμού των επιχειρήσεων που συνδέονται με τα παραδοσιακά εξαρτήματα του κινητήρα, όπως έμβολα, βαλβίδες και ελατήρια. Εν τω μεταξύ, η Toyota θέλει να εκμηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όχι μόνο από την τροφοδοσία των εργοστασίων με ενέργεια, αλλά και στην παραγωγή των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται από την Toyota και τους προμηθευτές της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για τα περιβαλλοντικά θέματα, Tatsuro Takami, δήλωσε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει με την έκδοση νέων κατευθυντήριων γραμμών προς τους προμηθευτές της ομάδας τον Ιανουάριο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Θα δημιουργήσουμε τις πράσινες κατευθυντήριες γραμμές για τους προμηθευτές για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και της συνύπαρξης με τη φύση. Ολόκληρη το Toyota Group πρόκειται να πορευθεί μαζί γι’αυτό το σκοπό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...