Η αεροδυναμική της C35 γεννά ορέξεις στη Sauber

Σχετικά άρθρα

Mexican GP Race 01/11/15

Μικρές θα είναι οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς του 2016, έτσι τα νέα μονοθέσια θα πατούν πάνω στα φετινά. Οι ομάδες έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες να εργάζονται πάνω στα νέα τους δημιουργήματα και ήδη έχουν κάποια δεδομένα για αυτά, μέσα από προσομοιώσεις που κάνουν στα εργοστάσια. Φυσικά, οι μηχανικοί συχνά βάζουν εξαρτήματα που προορίζονται για το 2016 στα φετινά μονοθέσια, ώστε να έχουν πιο έγκυρες πληροφορίες γι’ αυτά.

Κακή χαρακτηρίζεται η σεζόν για τη Sauber. Η ελβετική ομάδα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει 36 βαθμούς, ενώ οι 14 από αυτούς ήρθαν στην Αυστραλία. Τα οικονομικά δεν είναι καθόλου καλά, με αποτέλεσμα ο ρυθμό βελτίωσης της C34 να μην είναι καλός, γεγονός που οδηγεί στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Ο διακόπτης έχει γυρίσει πλέον στο 2016 και η επί κεφαλής της ομάδας, Monisha Kaltenborn, πιστεύει πως η εικόνα που έχουν μέχρι στιγμής για την αεροδυναμική απόδοση της νέας C35 γεννά ελπίδες για μία καλύτερη σεζόν.

Monisha Kaltenborn

Ψάχνουμε ένα ικανοποιητικό βήμα για το 2016. Περιμένουμε ξανά κάτι ακόμα και από τον κινητήρα. Έχουμε αυτό το νέο concept (σ.σ. αναφέρεται στο αεροδυναμικό πακέτο που είδαμε στη Σιγκαπούρη) με το νέο πακέτο και το πιο σημαντικό δεν ήταν η κάθετη δύναμη ή οι βαθμοί -φυσικά και προσπαθείς να πάρεις τα μέγιστα-, αλλά το πιο σημαντικό ήταν να δούμε αν ένα concept θα είναι σωστό, επειδή προσπαθήσαμε πολύ γι’ αυτό. Αποδείχθηκε σωστό, κάτι που είναι πολλά υποσχόμενο.

Δύο αγώνες μένουν για το τέλος και η ομάδα του Hinwil ενδέχεται να χάσει και την 8η θέση από τη McLaren, ένα σενάριο όχι πολύ πιθανό. Η 44χρονη πιστεύει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στη Βραζιλία, λόγω των χαρακτηριστικών της πίστας, ωστόσο ελπίζει σε έναν καλύτερο αγώνα στο Abu Dhabi.

Το Abu Dhabi θα έλεγα ότι ταιριάζει περισσότερο στο μονοθέσιό μας. Είμαι επιφυλακτική για τη Βραζιλία, επειδή έχει πολλές αναπηδήσεις, κι έχουμε θέμα με αυτό. Αλλά, είναι μία πρόκληση και δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, διότι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ένα χαρακτηριστικό μας είναι η αξιοπιστία μας και νομίζω πως αυτή ήταν η δύναμή μας φέτος.

ΠηγήF1i

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...