Η πολιτεία του Τέξας μειώνει τη χρηματοδότηση και βάζει σε κίνδυνο το Austin

Σχετικά άρθρα

Austin

Η σωστή διοργάνωση ενός αγώνα Formula 1 και η παραμονή μιας πίστας στο καλεντάρι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα χρήματα είναι βασική προϋπόθεση και κάποιες πίστες χρειάζονται τη βοήθεια της πολιτείας, διότι τα τέλη προς τη FOM και γενικότερα τα έξοδα είναι πολλά.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Austin: Το Circuit of The Americas μπήκε για πρώτη φορά στη Formula 1 το 2012 και από τότε μέχρι και πέρυσι, η πολιτεία του Τέξας παρείχε στην πίστα ετήσια χρηματοδότηση ύψους $25 εκατομμυρίων, από το ταμείο που σχετίζεται με τις μεγάλες διοργανώσεις, με το ποσό να υπολογίζεται βάσει της οικονομικής δραστηριότητας που παρατηρείται λόγω του Grand Prix.

Ο έλεγχος του ταμείου, όμως, άλλαξε χέρια πριν από δύο μήνες, έτσι πλέον οι αποφάσεις παίρνονται από τον Greg Abbott. Η πρώτη σοβαρή απόφαση έχει να κάνει με μείωση της χρηματοδότησης στα $19.5 εκατομμύρια, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό, σύμφωνα με το αφεντικό της πίστας, Bobby Epstein.

Είναι παραβίαση της εμπιστοσύνης. Μας ξάφνιασε, κανένας δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα συμβεί αυτό. Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι αν ο αγώνας θα παραμείνει.

Ένας εκπρόσωπος της πίστας, ο Dave Shaw, τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν πάνω στη χρηματοδότηση των $25 εκατομμυρίων και πως η μείωση αυτή θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα. Το αφεντικό της FOM, Bernie Ecclestone, αναγνωρίζει τη δυσκολία της πίστας, αλλά και την πιθανότητα να βγει από το πρόγραμμα, παρόλο που το συμβόλαιό της έχει διάρκεια μέχρι και το 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...