Η Porsche κατηγορεί τον Paul Walker για τον θάνατό του

Σχετικά άρθρα

Paul Walker

Η Porsche απάντησε στην αγωγή που έκανε κατά της, η κόρη του Paul Walker στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, κατηγορώντας ουσιαστικά τον ίδιο τον Walker, αλλά και τον Roger Roads, τον ιδιοκτήτη και κάτοχο της Carrera GT για τον θάνατό τους.

Η νέα απάντηση της Porsche Βορείου Αμερικής, με επίσημα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, είναι πως η Carrera GT μέσα στην οποία έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνδρες, είχε μετατροπές/βελτιώσεις, δεν ήταν σωστά συντηρημένη, με τα ελαστικά της να είναι ηλικίας 9 ετών και πως για τον θάνατό των δύο ανδρών οφείλεται η απερίσκεπτη οδήγηση και η υπερβολική ταχύτητα, όπως έδειξαν και οι εκθέσεις των αρχών οι οποίες είχαν αποφανθεί πως η αιτία της συντριβής ήταν η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτυχθεί (130-150 χλμ/ώρα).

Να θυμίσω πως ο Walker και ο Rodas σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα με την αγωγή της 16χρονης κόρης του Walker, υποστηρίζει πως ο πατέρας της θα ήταν ακόμα ζωντανός αν η Carrera GT που οδηγούσε ο φίλος του Walker, Roger Rodas, με τον Walker να βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού, δεν είχε σχεδιαστικά λάθη. Αυτά, όπως αναφέρει στην μήνυσή της η κόρη του διάσημου ηθοποιού, συνέβαλαν στην απώλεια της ζωής του, μιας και ο πατέρας της, όπως λέει στη μήνυση, δεν σκοτώθηκε κατά την πρόσκρουση της Carrera GT στη κολόνα και στα δέντρα, αλλά έχασε τη ζωή του από τη φωτιά που προκάλεσε το ατύχημα. Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν πως η ζώνη ασφαλείας του Walker, τον τράβηξε πίσω με δύναμη σπάζοντας τα πλευρά του και τη λεκάνη του και έτσι ο ηθοποιός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο μετά από 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στην μήνυση, οι δικηγόροι υποστηρίζουν πως η Carrera GT δεν διέθετε επαρκή χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα μπορούσαν να αποτρέψουν το ατύχημα, όπως ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, ενώ ισχυρίζονται πως η φωτιά προκλήθηκε από ελαττωματικές γραμμές παροχής καυσίμου. Στην αγωγή, η κόρη του Walker ισχυρίζεται πως η ταχύτητα ήταν μεταξύ 100 και 115 χλμ/ώρα όταν χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος. Οι δικηγόροι της κόρης του Walker, ισχυρίζονται ότι η Porsche γνώριζε ότι η Carrera GT είχε “ιστορικό σε ζητήματα αστάθειας και ελέγχου” και υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί με την τοποθέτηση ESP. Όπως λένε μάλιστα, η εταιρεία σκόπιμα αποφάσισε να μην εγκαταστήσει το εν λόγω σύστημα στην Carrera GT αν και ήταν στον βασικό εξοπλισμό όλων των άλλων μοντέλων. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της 16χρονης:

Η Porsche περιγράφει την Carrera GT ως ένα αγωνιστικό όχημα με άδεια χρήσης στους δημόσιους δρόμους. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Porsche Carrera GT είναι ένα επικίνδυνο αυτοκίνητο. Δεν πρέπει να είναι στους δρόμους. Και εμείς δεν θα έπρεπε να μην έχουμε τον Paul Walker και τον φίλο του Roger Rodas. Αν η Carrera GT δεν είχε τα παραπάνω ελαττώματα, τότε ο Paul Walker θα ήταν σήμερα ζωντανός.

ΠηγήGawker

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...