Η Mercedes νιώθει την ανάσα της Ferrari

Σχετικά άρθρα

GP BRASILE F1/2015

Ο κύριος πρωταγωνιστής της φετινής σεζόν ήταν για μία ακόμα χρονιά η Mercedes. Η κυριαρχία της γερμανικής ομάδας συνεχίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ωστόσο αντίπαλος σε κάποιους αγώνες δεν ήταν η Red Bull, όπως έγινε το 2014, αλλά η Ferrari, όντας η ομάδα με τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι.

Η ιταλική ομάδα θέλει να πιστεύει πως ήταν μια απειλή για τους Γερμανούς στον περασμένο αγώνα, ενώ ο Niki Lauda δηλώνει πως οι κινητήρες έχουν φτάσει πλέον στο ίδιο επίπεδο, αν και αυτή είναι μια άποψη που δεν συμμερίζονται όλοι. Το σίγουρο, όμως, είναι πως η Scuderia δεν παίρνει το πόδι από το γκάζι και θέλει να εμφανιστεί ακόμα πιο γρήγορη και ανταγωνιστική τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ο Maurizio Arrivabene περιμένει να δει την πολυπόθητη -για πολλούς- προσπέραση της Mercedes ακόμα και το 2016, ωστόσο οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Βέβαια μόνο οι Ιταλοί ξέρουν τι ετοιμάζουν, γι’ αυτό και η Mercedes έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες τη σκληρή δουλειά για την επόμενη σεζόν, με τον Toto Wolff να λέει πως οι αντίπαλοί τους έχουν κάνει μερικές έξυπνες κινήσεις.

Περιμένω μια δυνατή πρόκληση από τη Ferrari, επειδή έκαναν μερικές έξυπνες κινήσεις, και σίγουρα έχουν μειώσει τη διαφορά. Μπορείτε να δείτε και στη Βραζιλία, ο Sebastian δεν ήταν πολύ μακριά όταν ο Lewis και ο Nico πίεζαν στο όριο. Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν 7 δευτερόλεπτα και σίγουρα δεν ήταν μια νίκη κυριαρχίας. Νομίζω ότι θα έχουμε μια κατάσταση όπου η Ferrari θα είναι ένας πολύ σημαντικός ανταγωνιστής.

Mercedes

Στο FP1 της Βραζιλίας, η W06 των Lewis Hamilton και Nico Rosberg είχε ενσωματωμένο ένα νέο S-Duct, ενώ ο Hamilton φορούσε νέα ανάρτηση στο εμπρός μέρος. Προφανώς, οι δοκιμές αυτές αφορούσαν το 2016, στα πλαίσια αξιολόγησης εξαρτημάτων και σχεδίων, όπως λέει ο επί κεφαλής της ομάδας.

Θα κάνεις λάθος αν προσπαθήσεις να κάνεις κάτι επαναστατικό όταν ήδη έχεις ένα αυτοκίνητο που δουλεύει καλά. Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι, αλλά υπάρχει κάτι ενδιαφέρον που σχεδιάζουμε και δοκιμάζουμε στην αεροδυναμική σήραγγα, κι ένα ενδιαφέρον κομμάτι είναι αυτό που δοκιμάσαμε την Παρασκευή στη Βραζιλία. Είναι μια συνεχής αξιολόγηση μεταξύ εξέλιξης κι επανάστασης, και δεν είναι ακόμα σαφές πού θέλουμε να πάμε, αλλά για την ώρα είναι ωραίο που έχουμε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και μπορούμε να κοιτάμε σε άλλα πράγματα.

GP BRASILE F1/2015

Πίστη στην ομάδα του για ένα ακόμα καλύτερο μονοθέσιο σε σχέση με την SF15-T έχει ο Kimi Raikkonen. Όμως, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 παραδέχεται ότι τα πράγματα θα εξαρτηθούν και από τη δουλειά που θα κάνει η Mercedes, διότι πάντα αυτό συμβαίνει ότι μια ομάδα είναι στην κορυφή.

Είμαι εδώ αρκετό καιρό και ξέρω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ομάδα που θα σας πει ότι έχει σχεδιάσει ένα χειρότερο μονοθέσιο. Είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους στην ομάδα, κι έχουμε βελτιωθεί πολύ σε σχέση με πέρυσι. Ο στόχος είναι να κάνουμε ακόμα ένα βήμα, αλλά εξαρτάται και από το τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες. Θα είναι αρκετό; Θα δούμε την επόμενη χρονιά.

Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα καλό μονοθέσιο, αλλά θα είναι αρκετά καλό; Ο χρόνος θα πει. Συνεχίζουμε να κάνουμε σωστά πράγματα και να κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση, έτσι είμαι ικανοποιημένος με αυτό. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να είμαστε εκεί που θέλουμε και ότι θα μπορούμε να παλεύουμε για νίκες όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά και ότι θα είμαστε αυτοί που θα προσπαθούν να νικηθούν.

[Πηγές: ESPN, Motorsport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr