Αρχική Κατασκευαστές Bentley Πωλείται μια εντυπωσιακή Bentley R-Type Continental Fastback του 1953 του συγγραφέα του James Bond

Πωλείται μια εντυπωσιακή Bentley R-Type Continental Fastback του 1953 του συγγραφέα του James Bond

2
Πωλείται μια εντυπωσιακή Bentley R-Type Continental Fastback του 1953 του συγγραφέα του James Bond

type-r-barnfind-2

Σκονισμένα, παρατημένα και ξεχασμένα, ή αλλιώς ο ορισμός του barnfind. Και αυτή η Bentley R-Type είναι το τελευταίο εύρημα που “υπέφερε” την ίδια τραγική μοίρα, αλλά το μέλλον του ίσως είναι πιο ευοίωνο καθώς κρύβει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

H Gullwing Motor Cars βρήκε αυτή την R-Type Continental Fastback του 1953, η οποία ανήκε στον Ian Fleming. Αν αυτομάτως δεν σου λέει κάτι αυτό το όνομα, όπως διάβασες και στον τίτλο, ο Fleming είναι ο λόγος που απολαμβάνουμε σήμερα τις ταινίες του James Bond, καθώς ήταν ο συγγραφέας των νουβελών του διάσημου Βρετανού μυστικού πράκτορα.

type-r-barnfind-3

Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε ένα γκαράζ στο Hollywood, και δεν ήταν η προσωπικά δική του Bentley, αλλά ο ίδιος την παρήγγειλε και την δώρησε στον φίλο του και συνεργάτη, Ivar Bryce. Ο Bryce εργάστηκε για τη βρετανική κυβέρνηση σε θέματα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν η έμπνευση του Fleming για το χαρακτήρα Felix Leiter, ήτοι James Bond.

type-r-barnfind-5

Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς μόνο 208 κατασκευάστηκαν και το συγκεκριμένο είναι το δεύτερο barnfind. Μετά το Concours d’Elegance του 1971, η R-Type εξαφανίστηκε και βρισκόταν σε αυτό το γκαράζ για 44 χρόνια. Είναι αριστεροτίμονο, με χειροκίνητο 4-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και διαθέτει ελαφριά καθίσματα. Μηχανικά φοράει έναν 6-κύλινδρο κινητήρα 4.6-λίτρων, με την τελική της ταχύτητα να φτάνει σχεδόν τα 200 χλμ/ώρα. Η μη αναπαλαιωμένη R-Type Continental είναι η πιο συναρπαστική και σημαντική μεταπολεμική Bentley που πωλείται, με την τιμή της να ορίζεται στο 1.5 εκατ. δολάρια (€1.41 εκατ.).