Αρχική Γενικές Κατηγορίες Videos Το αφεντικό της Faraday Future λέει ότι τα αυτοκίνητα τους θα χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη

Το αφεντικό της Faraday Future λέει ότι τα αυτοκίνητα τους θα χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη

1
Το αφεντικό της Faraday Future λέει ότι τα αυτοκίνητα τους θα χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη

interview-with-faraday-future-s-bosses-proves-tesla-a-competitor-will-use-ai-video-102204_1

Πολλά τα νέα που έρχονται στη δημοσιότητα για την Faraday Future, την startup εταιρία ηλεκτρικών αυτοκίνητων, με έδρα την Gardena, της Καλιφόρνια που έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να επενδύσει 1 δις δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής στις ΗΠΑ, με τα λεφτά να έρχονται από την Κίνα, και πιο συγκεκριμένα το αντίστοιχο Netflix.

Σε πρόσφατη κοινή τους συνέντευξη, ο Nick Sampson και ο Richard Kim από την Faraday Future είπαν ότι το αυτοκίνητο τους θα είναι ότι ένα smartphone σήμερα για τον κάτοχο του. Όταν ρωτήθηκαν αν η έμπνευση της εταιρείας προέρχεται από την Tesla Motors, ο Sampson απάντησε ότι θα είναι παρόμοια, και θα συνεχίσει να είναι δημιουργική και βρίσκει νέες προσεγγίσεις και σε επίπεδο στρατηγικής μάρκετινγκ και σε μηχανολογικό, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αν πάω ένα οδικό ταξίδι το Σαββατοκύριακο, πρέπει να το σχεδιάσω στον υπολογιστή του σπιτιού μου και στη συνέχεια να πρέπει να πάω στο αυτοκίνητο και να το περάσω εκεί. Δεν είναι ένας κόσμος όπου το αυτοκίνητο με γνωρίζει, ξέρει τις ανάγκες μου. Αν προγραμματίζω κάτι σε μία συσκευή, γιατί δεν θα πρέπει να είναι διαθέσιμο και σε άλλη συσκευή;

Στη συνέχεια της συνέντευξης, το αφεντικό της Faraday εξηγεί το υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα έχουν στο μέλλον. Ακούγεται σαν να μιλάει για ένα σύστημα που θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα λαμβάνει τις αποφάσεις για εμάς, με τον Sampson να λέει επίσης ότι πιστεύει πως στο μέλλον, θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που δεν θέλουν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο.

Ακόμα μαθαίνουμε ότι ένα πρωτότυπο έχει ήδη αρχίσει να κάνει δοκιμές στους δρόμους της Καλιφόρνια, δοκιμάζοντας τα ηλεκτρικά συστήματα. Σχολιάζοντας για το πως βλέπει την είσοδο της Apple, της Google και άλλων εταιριών υψηλής τεχνολογίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, ο Sampson δηλώνει ότι δεν τους βλέπει ως ανταγωνιστές, αλλά ως εταίρους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Για μένα είναι μεγάλο πράγμα που οι επιχειρήσεις αυτές έρχονται στη βιομηχανία, δεν είναι απειλή. Όσο περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται, τόσο περισσότεροι καταναλωτές θα συνειδητοποιήσουν τις ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες και η μεταστροφή σε αυτά θα επιταχυνθεί.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων, ο Richard Kim που έχει στο βιογραφικό του το i3 και i8 της BMW, είναι ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού για την Faraday Future και δήλωσε:

Σχεδιάζουμε το αυτοκίνητο από μέσα προς τα έξω. Κάνουμε πολλά σε επαυξημένη πραγματικότητα.

Να θυμίσω, ότι η FF έχει έδρα την Καλιφόρνια και βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις για να βρει την κατάλληλη θέση που θα το κατασκευάσει, με τις περιοχές της Καλιφόρνια, της Τζόρτζια, τη Λουιζιάνας και τη Νεβάδα να είναι στις επιλογές της. Η ακριβής θέση της πρώτης μονάδας παραγωγής θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών εβδομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι όταν γίνει αυτό θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι ιθύνοντες της startup ισχυρίζονται ότι είναι μια καλά χρηματοδοτούμενη εταιρεία, που αποτελείται από μια παγκόσμια ομάδα άνω των 400 ειδικών σε θέματα αυτοκινήτων και τεχνολογίας. Και παρότι δεν έχουν παρουσιάσει καν το πρώτο τους σχέδιο, η FF σχεδιάζει να διερευνήσει και άλλες πτυχές της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας.