To Renault Espace εκπέμπει 25 φορές περισσότερο NOx από το επιτρεπόμενο

Σχετικά άρθρα

2015 Renault Espace 1

Η DUH (Deutsche Umwelthilfe) θέλοντας να διαπιστώσει αν μόνο τα αυτοκίνητα της VW εκπέμπουν περισσότερους ρύπους στις πραγματικές συνθήκες από αυτές που ανακοινώνουν, πήρε ένα νέο Renault Espace με τον 1.6 dCi κινητήρα από μια αντιπροσωπεία και το υπέβαλε σε εννέα μεμονωμένες δοκιμές μέτρησης των εκπομπών οξειδίου του αζώτου (NOx) με ζεστό κινητήρα. Οι μετρήσεις έγιναν από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στη Βέρνη, με τις 8 δοκιμές να πληρούν τα πρότυπα του κύκλου δοκιμών NEDC και την μια να είναι η δοκιμή που κάνει η DUH.

Τα αποτελέσματα της DUΗ αναφέρουν το Espace εκπέμπει 13 έως και 25 φορές περισσότερο NOx από το επιτρεπόμενο όριο, με τα επίπεδα εκπομπών ρύπων να συγκρίνονται με αυτά των αυτοκινήτων από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η Renault δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο επί του θέματος με την DUH να ανακοινώνει πως θα δοκιμάσει περισσότερα αυτοκίνητα, τόσο γερμανικής όσο και αλλοδαπής προέλευσης, ώστε να διαπιστώσει αν εκπέμπουν περισσότερους ρύπους από αυτούς που ανακοινώνουν.

Ανανέωση: H Renault εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει πως το Renault Espace πληροί τους ισχύοντες κανονισμούς, όπως και όλα τα οχήματά της. Συνεχίζει λέγοντας πως οι διαδικασίες δοκιμής που χρησιμοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης, δεν είναι όλες συμβατές με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, παρουσιάζοντας σημαντικές αποκλίσεις που δεν είναι οριστικές και απαιτούν «πρόσθετες μετρήσεις”.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας προστέθηκαν σε εκείνα άλλων ερευνών που έχουν δείξει πως οι πραγματικές εκπομπές των αυτοκινήτων είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ανακοινώνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Renault disputes findings of German association Umwelthilfe on Espace emissions

– As previously stated, Renault reiterates that Espace complies with applicable regulations, just as all its vehicles.

– The test procedures used by the University of Bern are not all compliant with European regulations. The report shows important variations in test findings which are not conclusive and require “additional measurements”.

– Renault is endeavoring to fully understand the tests in detail especially in light of the findings published in August 2015 by the independent German institute ADAC which tested the Espace model and concluded that it complied with regulations.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...