Η Toyota ανακαλεί 1,6 εκατ. οχήματα λόγω Takata για 2η φορά

Σχετικά άρθρα

toyota logo

Η Toyota ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση 1,6 εκατ. αυτοκινήτων της για δεύτερη φορά στην Ιαπωνία λόγω των αερόσακων της Takata, μιας και ένα ανταλλακτικό που είχε θεωρηθεί ασφαλές, τραυμάτισε επιβάτη ενός Nissan X-Trail τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα Vitz και 21 ακόμη μοντέλα πρόκειται να ανακληθούν για δεύτερη φορά, αφού μια πρώτη ανάκληση είχε βασιστεί στην υποψία πως οι αντιπροσωπείες είχαν ανακαλύψει διαρροές αέρα στους αερόσακους. Αν και τα εξαρτήματα θεωρήθηκαν ασφαλή, μετά τον τραυματισμό ενός επιβάτη από αερόσακο που έσκασε, η εταιρία προχωρά στη δεύτερη ανάκληση.

Το εν λόγω περιστατικό και οι ανακλήσεις από τις δύο μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας βαθαίνουν την κρίση για την Takata που ήδη περιλάμβανε σχεδόν 100 τραυματισμούς, 8 θανάτους και την ανάκληση 34+ εκατ. οχημάτων παγκοσμίως. Η Toyota έχει ανακαλέσει περίπου 15 εκατ. οχήματά της παγκοσμίως λόγω των αερόσακων της Takata. H Nissan από τη μεριά της ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες πως ανακαλεί για τον ίδιο λόγο 310.000 αυτοκίνητα της στην Ιαπωνία.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...