Ο Raikkonen αξιολογεί τη φετινή του απόδοση

Σχετικά άρθρα

GP BRASILE F1/2015

Κακή χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές η σεζόν για τον Kimi Raikkonen. Ο οδηγός της Ferrari ξεκίνησε αρκετά δυνατά και πήρε τη δεύτερη θέση στο Grand Prix του Μπαχρέιν, αλλά η συνέχεια του Φινλανδού δεν ήταν ανάλογη. Μέχρι στιγμής, ο 36χρονος έχει συγκεντρώσει 135 βαθμούς, 131 λιγότερους από τον Sebastian Vettel, ενώ βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό κάτω από τον Valtteri Bottas.

Η μάχη των δύο θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα και τα προγνωστικά δεν μπορούν να είναι υπέρ του ενός ή του άλλου, διότι ενδέχεται για μία ακόμα φορά η Ferrari να είναι ταχύτερη από τη Williams, αλλά ο Bottas καλύτερος από τον Kimi. Παρόλο που ακόμα η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί, ο «Iceman» αξιολογεί τον εαυτό του, δίνοντας έναν μέσο βαθμό για την απόδοσή του.

Στο μέσο όρο. Καλύτερα από πέρυσι, αλλά ακόμα μακριά από αυτό που θα έπρεπε, αλλά έτσι είναι η ζωή και θα προσπαθήσω ξανά την επόμενη χρονιά. Δεν ήταν τα πιο εύκολα χρόνια, αλλά έτσι έγινε. Έχουμε βελτιωθεί πολύ από πέρυσι, αλλά ακόμα δεν είμαστε ικανοποιημένοι και, όταν δεν τερματίζω σε 5 αγώνες, είναι μια μεγάλη απώλεια για τους αγώνες που έχουμε κάνει φέτος. Περιμένω να είμαστε ψηλά και να παλεύουμε, έτσι πρέπει να βελτιωθούμε, και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε. Θα είναι μια νέα πρόκληση και μπορούμε να είμαστε καλύτεροι.

Raikkonen

Ο Kimi πιστεύει πως το νέο μονοθέσιο θα είναι πιο ανταγωνιστικό από το φετινό, ωστόσο επισημαίνει πως μόνο οι δοκιμές και οι πρώτοι αγώνες θα δείξουν αν τελικά η Mercedes μπορεί να πέσει από την κορυφή ή αν θα είναι το μεγάλο φαβορί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Στόχος για την επόμενη σεζόν είναι πάντα να είμαστε μπροστά και η Mercedes ήταν πολύ δυνατή τα τελευταία χρόνια, χωρίς να μπορεί κανένας να την κερδίσει. Θα είναι δυνατή και του χρόνου, και πρέπει να περιμένουμε για να βάλουμε τα μονοθέσια στην πίστα για τις δοκιμές, να κάνουμε τους πρώτους αγώνες και μετά θα δούμε πραγματικά.

Έχει γίνει πολλή δουλειά στο εργοστάσιο, αλλά δεν είναι ποτέ το ίδιο μέχρι να είμαστε στην πίστα και να το δούμε στους πρώτους γύρους, αν είναι ένα καλό μονοθέσιο ή όχι. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα δυνατό πακέτο, αλλά μόνο ο χρόνος θα πει αν είναι αρκετά δυνατό. Δεν υπάρχει λόγος να λέμε μεγάλες υποσχέσεις. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και θα δούμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...