Στη παραγωγή το Yamaha Sports Ride concept

Σχετικά άρθρα

yamaha-sports-ride-005

Πριν έναν μήνα, η Yamaha παρουσίασε το Sports Ride concept στην έκθεση του Τόκιο και τώρα κυκλοφόρησαν αναφορές πως το μοντέλο θα περάσει στη παραγωγή μέσα στη διετία 2017-2018.

Το πρωτότυπο έχει μήκος 3,9 μέτρα, πλάτος 1.72 μέτρα και ύψος 1,17 μέτρα ενώ, όντας το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί το πρωτοποριακό, ανθρακονημάτινο chassis του Gordon Murray, το βάρος του δεν ξεπερνά τα 900 κιλά. Το πλαίσιό του ονομάζεται iStream Carbon, που αποτελεί εξέλιξη της διαδικασίας παραγωγής iStream αλλά αντικαθιστά τον υαλοβάμβακα με carbon. Εκτός από τα προφανή οφέλη που έχει στο βάρος, την ακαμψία και την ασφάλεια, το iStream Carbon είναι εύκολο και φθηνό στην παραγωγή. Ο Murray ισχυρίζεται ότι έχει εξελίξει σύστημα που χρειάζεται μόλις 100 δευτερόλεπτα για την παραγωγή κάθε πάνελ.

Το μοντέλο παραγωγής θα φορά έναν 1.500αρη turbo κινητήρα που σε συνδυασμό με το μικρό βάρος, θα προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις. Σε ότι αφορά την τιμή του, αυτή αναμένεται στα 70.000 δολάρια Αυστραλίας (€51.000).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...