Η Mercedes διαμαρτύρεται στη FIA για τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

Ferrari

Οι περιορισμοί που υπάρχουν στη Formula 1, γύρω από την εξέλιξη των μονοθεσίων και τη δουλειά των τεχνικών στα εργοστάσια, έχουν αναγκάσει τις ομάδες να δουλεύουν όριο των κανονισμών, αλλά υπάρχουν ανησυχίες πως κάποιες ομάδες υπερβαίνουν το όρια αυτά, προκειμένου να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τα μονοθέσιά τους.

Οι υποψίες αυτές έπεσαν στη Ferrari, κυρίως στη αρχή του έτους, για τη χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας, η οποία είναι περιορισμένη από τους κανονισμούς. Για να διαλευκάνουμε λίγο την υπόθεση, η ιταλική ομάδα έχει συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο με την Haas, έτσι η αμερικανική ομάδα χρησιμοποιεί την σήραγγα της Scuderia για την ανάπτυξη του μονοθεσίου της.

Η Mercedes ζητά διευκρινίσεις από τη FIA, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για τον τρόπο που δουλεύει η αεροσήραγγα της Ferrari, παρόλο που τον Μάιο ο Marcin Budkowski της FIA δεν είχε βρει κάτι παράξενο στη λειτουργία και το πρόγραμμα των Ιταλών. Αυτό που ξεκάθαρα φοβούνται οι άλλες ομάδες είναι μήπως χρησιμοποιεί η Ferrari τη σήραγγα για το δικό της μονοθέσιο όταν υποτίθεται πως η Haas δουλεύει πάνω σε αυτή.

Η Mercedes τονίζει ότι δεν καταγγέλλει τη Scuderia ή κάποια συγκεκριμένη ομάδα, και το μόνο που θέλει είναι αποσαφηνίσεις για το θέμα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα αυτό, επισημαίνοντας ότι σχεδιάζει να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα πριν από την έναρξη του αυριανού αγώνα.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα