Ο κινητήρας της Red Bull θα δυσαρεστήσει τη McLaren

Σχετικά άρθρα

Red Bull

Ο κινητήρας της Red Bull για το 2016 έχει βρεθεί. Το ποιος είναι, όμως, δεν το γνωρίζουμε ακόμα, καθώς ο Christian Horner, αφού αρχικά επιβεβαίωσε την παρουσία της ομάδας του στο grid, θέλησε να μας πει πως ο κινητήρας έχει βρεθεί και μάλιστα έχουν μπει και οι υπογραφές. Η πιο κοντινή λύση είναι πιθανώς ένας μη επώνυμος κινητήρας από τη Renault, τον οποίο θα αναλάβει η αυστριακή ομάδα όσον αφορά την εξέλιξή του.

Τα πράγματα, όμως, μπορεί να μην είναι έτσι: αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Honda έχει αποκλείσει τη συνεργασία με την ομάδα του Milton Keynes, αλλά ο επί κεφαλής της RBR θέλει να γίνει αινιγματικός, καθώς πιστεύει ότι η McLaren δε θα είναι χαρούμενη με τον κινητήρα τους για το 2016.

Περιμένετε και θα δείτε τον κινητήρα. Θα είναι κάτι αρκετά καλός. Δε νομίζω ότι ο Ron Dennis θα είναι πολύ χαρούμενος, αλλά δεν ήταν πολύ χαρούμενος πρόσφατα.

Ron Dennis.

Η αναφορά του Horner στο αφεντικό του McLaren Group δεν είναι τυχαία, αφού ο Dennis άσκησε βέτο στη συνεργασία της Honda με τη Red Bull Racing, όπως είπε ο Bernie Ecclestone. Το αφεντικό της Formula 1 ήξερε τι έλεγε, καθώς ο ίδιος ο Dennis παραδέχτηκε πως όντως στάθηκε απέναντι στο ενδεχόμενο αυτό, αν και επισημαίνει πως ακολούθησε την ίδια γραμμή με τους Ιάπωνες.

Η Honda συμφωνούσε με το βέτο αυτό. Στο τέλος, κάποιος έπρεπε να μπει μπροστά και να πει ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Δεν ήμουν εγώ που είχα αντίθετη γνώμη με τη Honda· αυτοί παίρνουν την ευθύνη για την απόφαση. Καθίσαμε με τη Honda και αναλύσαμε πού βρισκόμαστε. Ή θα θέλουμε να έχουμε την ικανότητα να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί ή όχι, αν έχουμε και μία ακόμα ομάδα σαν τη Red Bull, κάτι που θα φέρει περισσότερη πίεση.

Βάσει της τωρινής δομής, ήταν πολύ σαφές ότι δε γινόταν να πιέσουμε τον προμηθευτή για να αυξήσει την παραγωγή. Το πρόγραμμά μας θα αργήσει για το 206 επειδή θέλουμε να πάρουμε τον μέγιστο από τον χρόνο. Οι διαφορές μπορεί να είναι σημαντικές και ο καθένας μπορεί να σχεδιάσει έναν νέο κινητήρα, όπως θα κάνουν όλοι.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα