Η Renault παίρνει την ευθύνη για την κακή χρονιά της Red Bull

Σχετικά άρθρα

Red Bull

Οι δυσκολίες της Renault με τους turbo V6 κινητήρες συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η κακός Energy F1-2015 είχε προβλήματα αξιοπιστίας στους πρώτους αγώνες, τα οποία περιορίστηκαν σημαντικά μέσα στη σεζόν, ωστόσο η απόδοση και ανταγωνιστικότητά του δε αυξήθηκαν, ακόμα και με τη βελτίωση μέσα από 11 μάρκες.

Σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσεις, ο στόχος των Γάλλων ήταν οι 5 νίκες. Ναι, εσύ μπορεί να γελάς, αλλά τα πράγματα στην εταιρεία είναι πολύ σοβαρά, διότι θα πρέπει να κάνουν κάτι μαγικό για να παρουσιάσουν ένα πολύ ανταγωνιστικό power unit το 2016. Φυσικά, ο κακός κινητήρας επηρέασε αρνητικά και τη συνολική ανταγωνιστικότητα των Red Bull και Toro Rosso.

Η αυστριακή ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 2 θέσεις κάτω σε σχέση με πέρυσι, και η ιταλική ομάδα στην 7η θέση -ίδια με το 2014-, δίχως να μπορεί να προσπεράσει την Lotus για την 6η. Η Renault θεωρεί πως υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η ίδια, όπως παραδέχεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Cyril Abiteboul.

Horner-Abiteboul

Είναι χωρίς αμφιβολία δύσκολο να δεχθείς την 4η θέση το πρωτάθλημα για τη Red Bull και όλοι εμείς αποδεχόμαστε την ευθύνη. Για την Toro Rosso, η θέση στο πρωτάθλημα ίσως να μην είναι αυτή που περίμεναν, αλλά ήταν μια δυνατή χρονιά, με περισσότερους από τους διπλάσιους βαθμούς σε σχέση με πέρυσι, και είμαστε περήφανοι που έχουμε δουλέψει μαζί τους και το πετύχαμε αυτό.

Ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν, εντός κι εκτός πίστας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες στο Viry-Chatillon για τη σκληρή τους δουλειά. Θα ήταν εύκολο να χάσουμε το κίνητρό μας μετά από τις επιθέσεις που δεχόμασταν στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά όλοι κράτησαν το κεφάλι κάτω και συνέχισαν την ανάπτυξη στην πίστα. Δεν φτάσαμε τους στόχους που είχαμε θέσει, αλλά ελπίζω ότι θα επιστρέψουμε στη συνηθισμένη καλή μας φόρμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα