Το New Jersey μηνύει την VW

Σχετικά άρθρα

vw volkswagen logo 2

Η Volkswagen μετά το Τέξας, το Νέο Μεξικό και τη Δυτική Βιρτζίνια, δέχτηκε ακόμη μια μήνυση από πολιτεία των Η.Π.Α σχετικά με το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων. Πρόκειται για την πολιτεία του New Jersey η οποία στην αγωγή που κατέθεσε ο γενικός της εισαγγελέας, ισχυρίζεται πως η VW, η Audi, η Porsche και οι θυγατρικές τους στις Η.Π.Α παραβίασαν τα πρότυπα ποιότητας του αέρα της πολιτείας, με την VW να χρησιμοποιεί παραπλανητικό μάρκετινγκ για να αυξήσει τις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων μοντέλων, χαρακτηρίζοντάς τα ως “καθαρά και αποδοτικά”.

Στην μήνυση αναφέρεται πως τα μοντέλα των VW, Audi και Porsche, αποδείχτηκε πως εκπέμπουν περίπου 30 με 40 φορές περισσότερο NOx από τα επιτρεπτά όρια, κάτι που συμβάλλει στην αιθαλομίχλη, που έχει συνδεθεί με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, όπως κρίσεις άσθματος. Η πολιτεία ζητά αποζημιώσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκάλεσε η VW, για το παραπλανητικό μάρκετινγκ, ενώ επιδιώκει και αποζημιώσεις στους καταναλωτές της πολιτείας που αγόρασαν τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από το σκάνδαλο.

Η VW έχει δεχτεί μήνυση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 48 δισ. δολάρια, αντιμετωπίζει περισσότερες από 500 αστικές αγωγές, ενώ ερευνάται επίσης από 48 εισαγγελείς των Η.Π.Α.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...