Η Toyota παρουσιάζει νέο crossover στη Γενεύη

Σχετικά άρθρα

Frankfurt-IAA-2015-Toyota-C-HR-Concept-5

Η Toyota στην προσεχή έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο θα παρουσιάσει ένα νέο crossover. Ουσιαστικά το μοντέλο αποτελεί την έκδοση παραγωγής του C-HR concept, που είδαμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2015, με το μοντέλο να φημολογείται πως θα πωλείται με το όνομα Auris Cross.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τα τέλη του 2016, θα τοποθετηθεί κάτω από το RAV4, θα χρησιμοποιεί την TNGA πλατφόρμα και κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου αλλά και από έναν plug-in υβριδικό. Ο σχεδιασμός του, σύμφωνα με τον Akio Toyoda, θα είναι διακριτικός και θα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας, ενώ θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Toyota στη Τουρκία.

Στο εργοστάσιο της Τουρκίας, η Toyota κατασκευάζει σήμερα τα Corolla και Verso, με την παραγωγική του ικανότητα να αυξάνεται από τις 150.000 μονάδες στις 280.000 μονάδες ετησίως. Η Toyota πιστεύει πως το νέο της crossover θα πουλά κοντά στις 3.000 με 4.000 μονάδες μηνιαίως, επενδύοντας στο εργοστάσιο 300 εκατ. ευρώ.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Toyota Motor Europe επιβεβαιώνει την Ευρωπαϊκή παραγωγή για το CHR concept

  • Το μελλοντικό crossover της ΤΟΥΟΤΑ
  • Υβριδικός κινητήρας νέας γενιάς

Εν όψει της παρουσίασης της πολυαναμενόμενης έκδοσης παραγωγής του πρωτοτύπου C-HR στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, η Toyota Motor Europe (TME) αποκάλυψε τα σχέδιά της για την παραγωγή του μοντέλου στην Ευρώπη.

Το όχημα θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Toyota Motor Manufacturing, Turkey (TMMT) στη Sakarya, Τουρκία, σηματοδοτώντας την παραγωγή του πρώτου υβριδικού οχήματος σε αυτή τη χώρα.  Θα είναι το τρίτο εργοστάσιο της TME που θα παράγει υβριδικά οχήματα στην Ευρώπη, μετά τα Toyota Motor Manufacturing UK στο Burnaston, Derbyshire (Auris Hybrid και Auris Touring Sport Hybrid) καιToyota Motor Manufacturing France (Yaris Hybrid).

Η TME ανακοίνωσε επίσης ότι ο υβριδικός κινητήρας που προορίζεται για το crossover θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο κινητήρων τηςToyota Motor Manufacturing UK στο Deeside, Ουαλία.

Η παραγωγή θα προορίζεται για την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και για χώρες εκτός της γηραιάς ηπείρου.  Υπό σκέψη είναι προς το παρόν οι εξαγωγές σε ατομικές αγορές.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω την επέκταση της τοπικής παραγωγής μας στην Ευρώπη» δήλωσε ο Πρόεδρος & CEO της ΤΜΕDr Johan van Zyl.  «Η αγορά crossover γνωρίζει τρομερή ανάπτυξη και θα συνεχίσει να αυξάνεται στην Ευρώπη και στο υπόλοιπο κόσμο. Κάνουμε την είσοδό μας στην κατηγορία C της αγοράς crossover με ένα φανταστικό προϊόν και ένα υβριδικό σύστημα κίνησης. Αυτό θα προσφέρει στις Ευρωπαϊκές μας δραστηριότητες περαιτέρω προοπτικές για βιώσιμη ανάπτυξη.  Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέλη της ομάδας μας στην Τουρκία και τη Βρετανία. Η υψηλή κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και τα κορυφαία πρότυπα ποιότητας θα αποτελέσουν τους ακρογωνιαίους λίθους για ένα συναρπαστικό προϊόν» πρόσθεσε.

Η TMMT κατασκευάζει αυτή τη στιγμή τα μοντέλα Corolla και Verso.  Η συνολική δυναμικότητα παραγωγής της TMMT θα αυξηθεί από 150 σε 280 χιλιάδες οχήματα το χρόνο.  Η ετήσια παραγωγή του μελλοντικού crossover θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση.  Το προσωπικό τηςTMMT αναμένεται να αυξηθεί από 3.000 σε 4.000 εργαζόμενους τους μήνες πριν από την έναρξη της παραγωγής, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει προς το τέλος του 2016.  Η πρόσθετη επένδυση στην TMMT είναι περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ για το project.  Η συνολική επένδυση θα ανέλθει στα 1,7 δισεκ. Ευρώ.

Στην TMUK Deeside, επενδύονται επιπρόσθετα 7,1 εκατομμύρια λίρες στο εργοστάσιο και σε νέο εξοπλισμό. Αυτή τη στιγμή, το εργοστάσιο του Deeside κατασκευάζει βενζινοκινητήρες και υβριδικούς κινητήρες για το Auris, βενζινοκινητήρες για τα Avensis, Corollaκαι Verso, και κινητήρες για πελάτες εκτός Ευρώπης.  Η συνολική επένδυση στην Toyota Motor Manufacturing UK (Burnaston and Deeside) θα φτάσει τα 2,2 δισεκ. λίρες.

Το όχημα παραγωγής που βασίζεται στο πρωτότυπο C-HR concept θα αποκαλυφθεί την 1η Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.  Θα βασίζεται στη νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική της Toyota (TNGA).  Το όχημα θα γίνει το όγδοο μοντέλο που θα παράγεται από τηνToyota στην Ευρώπη για την Ευρωπαϊκή αγορά, μαζί με τα Avensis, Auris, Yaris, AYGO, Camry, και Corolla.  Η αναλογία τοπικής παραγωγής / πωλήσεων αναμένεται να αυξηθεί πάνω από το 71% που επιτεύχθηκε το 2015, φέρνοντας τις Ευρωπαϊκές δραστηριότητες τηςToyota πιο κοντά στους πελάτες της.

 

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...

Η Toyota ανακαλεί 894.891 Highlander

Η Toyota ανακαλεί 894.891 Highlander παγκοσμίως, παραγωγής μεταξύ 2019 και 2023, επειδή υπάρχει περίπτωση τμήμα του μπροστινού προφυλακτήρα να φύγει από την θέση του. Τα...
Autoblog.gr