3 στους 4 Αμερικάνους οδηγούς φοβούνται τα αυτόνομα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

car traffic

Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας της AAA που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, έδειξε πως 3 στους Αμερικάνους οδηγούς “φοβούνται” τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1832 άνθρωποι άνω των 18 ετών, μια σταδιακή μετάβαση προς την αυτόνομη οδήγηση θα μειώσει τους φόβους των καταναλωτών, το 84% των οποίων δήλωσε πως έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δικές του ικανότητες οδήγησης, παρά στις “ικανότητες” της τεχνολογίας των αυτόνομων οχημάτων.

Ενώ το 75% των συμμετεχόντων της έρευνας δηλώνει πως φοβάται τα αυτόνομα αυτοκίνητα, τα 2/3 θέλουν στα επόμενα αυτοκίνητά τους, μερικές από τις θεμελιώδεις τεχνολογίες τους, όπως το αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος και το ενεργό cruise control, μιας και το πρωταρχικό κίνητρό τους, σύμφωνα με το 84%, είναι η βελτιωμένη ασφάλεια. Το 57% δήλωσε πως έχει περισσότερες πρακτικές ανησυχίες σχετικά την αυτόνομη τεχνολογία, ενώ συμπλήρωσε πως δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει γι’αυτή επιπλέον χρήματα, με το 45% να βρίσκει την τεχνολογία ενοχλητική.

Οι ηλικιωμένοι είναι οι άνθρωποι εκείνοι που έχουν τον μεγαλύτερο φόβο για τα αυτόνομα αυτοκίνητα, με ποσοστό 89%, με το αντίστοιχο ποσοστό στις νεότερες γενιές να ανέρχεται στο 69%. Από πλευράς φύλου, το 89% των γυναικών φοβάται τα αυτόνομα αυτοκίνητα σε σύγκριση με το 67% των ανδρών. Οι αναλυτές τονίζουν πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα, στην αρχή, θα αγοράζονται περισσότερα από ηλικιωμένους, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες κινητικότητας τους.

ΠηγήAAA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...