Η Google εξηγεί πως τράκαρε το αυτόνομο της πάνω στο λεωφορείο

Σχετικά άρθρα

google autonomous

Στις 14 του Φλεβάρη ένα αυτόνομο Lexus RX 450h ενεπλάκη σε ατύχημα με ένα λεωφορείο στο Mountain View της California.

Από το ατύχημα δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές, με τον Chris Urmson, τον άνθρωπο που ηγείται του αυτόνομου προγράμματος της Google να μιλά στο περιθώριο του φεστιβάλ SXSW στο Ώστιν και να αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το πως συνέβη το ατύχημα.

Ήταν το πρώτο ατύχημα που ευθύνεται ένα αυτόνομο αυτοκίνητο της Google μετά από 2.200.000 χλμ δοκιμών, με τον Urmson να λέει πως έχουν προγραμματίσει το αυτόνομο να πάει δίπλα από το κράσπεδο του πεζοδρομίου, όταν θέλει να πάρει μια δεξιά στροφή. Το αυτοκίνητο ξεκίνησε να κάνει τον ελιγμό που είχε προγραμματιστεί να κάνει, αλλά εντόπισε κάποια σακιά γεμάτα με άμμο, και έτσι αποφάσισε να σταματήσει, ώστε να μην περάσει από πάνω τους.

Εκείνη την ώρα άναψε και το κόκκινο στον φωτεινό σηματοδότη. Στη συνέχεια, αφού άναψε το πράσινο και ο δρόμος μπροστά από το αυτοκίνητο είχε καθαρίσει, το αυτόνομο Lexus ξεκίνησε να κινείται και να χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του, και τότε αντιλήφθηκε το λεωφορείο. Οι υπολογιστές που βρίσκονται πάνω στο αυτοκίνητο έκαναν τους υπολογισμούς τους και διαπίστωσαν πως το λεωφορείο δεν έχει τον αρκετό χώρο για να χωρέσει. Έτσι, το αυτόνομο υπέθεσε πως ο οδηγός του λεωφορείου θα σταματήσει, αλλά αυτός δεν το έκανε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το Lexus να πέσει στο πλάι του λεωφορείου.

Ο Urmson τόνισε πως η Google έχει αναλύσει διεξοδικά το ατύχημα και πως θα τρέξει 3.500 νέες δοκιμές ώστε να βεβαιωθεί πως δεν θα υπάρξει παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον. Γι’αυτόν τον λόγο προχώρησε και στην κατοχύρωση μιας πατέντας, στην οποία περιγράφεται πως τα αυτόνομα αυτοκίνητά της ανιχνεύουν λεωφορεία. Στην πατέντα η Google αναφέρει πως το σύστημα της θα συγκρίνει τα μεγέθη των οχημάτων στον δρόμο και όταν διαπιστώσει πως ένα όχημα είναι λεωφορείο, θα αναλυεί και το χρώμα του, ώστε να καταλάβει αν πρόκειται για σχολικό λεωφορείο. Όταν το λογισμικό ανιχνεύσει σχολικό λεωφορείο, το σύστημα θα κάνει το όχημα να λειτουργεί πιο προσεκτικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...