H Αγγλία επιτρέπει τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους της

Σχετικά άρθρα

jlr-in-car-gantry-reseach

Με τα αυτόνομα αυτοκίνητα να είναι προ το πυλών, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να βοηθήσει τη δουλειά των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς το αγγλικό κοινοβούλιο θα άρει τους ισχύοντες περιορισμούς και θα επιτρέψει τις δοκιμές σε δημόσιους.

Αυτές, θα ξεκινήσουν σε τοπικούς δρόμους μέσα στο τρέχον έτος, ενώ σε αυτοκινητόδρομο τα πρώτα αυτόνομα οχήματα θα ξεκινήσουν να δοκιμάζονται από το 2017. Ο υπουργός οικονομικών του “Νησιού”, George Osborne, δήλωσε το Σάββατο:

Σε καιρούς άκρας αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία, η Βρετανία οφείλει να πάρει τα μέτρα της ώστε να διατηρήσει τον ηγετικό της ρόλο σε θέματα τεχνολογίας και υποδομών. Και τα οχήματα χωρίς οδηγό αποτελούν την μεγαλύτερη αλλαγή της αυτοκίνησης μετά την ίδια την ανακάλυψη του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Οι δοκιμές αναμένεται να προσελκύσουν επενδύσεις και θα επιτρέψουν την ταχύτερη ανάπτυξη της τεχνολογίας, με την Jaguar-Land Rover και την Nissan να έχουν δεσμευτεί ότι θα κάνουν δοκιμές στους δρόμους της Αγγλίας, με τις δοκιμές σε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό να έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό σε Αμερική και Γερμανία.

Οι δοκιμές με τα αυτόνομα αυτοκίνητα, θα φέρουν κλείσιμο σε μεμονωμένες λωρίδες, τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας ανάπτυξης.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...