Σίγουρο είχε το Q3 η McLaren

Σχετικά άρθρα

Jenson Button

Την πρώτη της φετινή πρόκριση στο Q3 συνεχίζει να ψάχνει η McLaren. Η βρετανική ομάδα βρέθηκε ένα βήμα από αυτό στις σημερινές κατατακτήριες, αλλά τελικά οι Fernando Alonso και Jenson Button δεν κατάφεραν να κάνουν έναν τελευταίο γρήγορο γύρο με φρέσκα ελαστικά για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Γι’ αυτό ευθύνεται ο Nico Hulkenberg, ο οποίος έχασε τον εμπρός αριστερό του τροχό, με αποτέλεσμα να υπάρξει κόκκινη σημαία, αναγκάζοντας όλους τους οδηγούς να μπουν στα pits, ενώ, με μόλις 77 δευτερόλεπτα για το τέλος, κανένας δεν προλάβαινε να ξεκινήσει νέο γρήγορο γύρο.

Ο Alonso ισχυρίζεται ότι η MP4-31 ήταν αρκετά γρήγορη για να προκριθεί στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων, αφού μπορούσαν να πιέσουν περισσότερο και με φρέσκα ελαστικά.

Νομίζω ότι και οι δύο McLaren είχαν τον ρυθμό για να μπουν στο Q3. Κρατούσαμε ελαστικά μέχρι εκείνη τη στιγμή, προστατεύαμε τον κινητήρα μέχρι εκείνη τη στιγμή, έτσι είχαμε πολλή δυναμική στο μονοθέσιο που δε χρησιμοποιήθηκε σήμερα. Ήμουν τρομερά απογοητευμένος. Το ίδιο ισχύει και για κάποια άλλα μονοθέσια, γιατί κάποια γρήγορα μονοθέσια έμειναν εκτός, αλλά έτσι είναι. Το θετικό είναι ότι θα έχουμε ελεύθερη επιλογή ελαστικών για αύριο, ελπίζοντας να το μεγιστοποιήσουμε αυτό.

Fernando Alonso

Μετά από την ποινή του Hulkenberg, ο Ferni θα ξεκινήσει 11ος και ο Button 12ος. Ο Ισπανός πιστεύει πως θα οι βαθμοί είναι πιθανοί αύριο, αλλά ο αγώνας θα είναι δύσκολος, διότι υπάρχουν ανταγωνιστικά μονοθέσια πίσω τους.

Η αίσθηση του μονοθεσίου ήταν καλύτερη σήμερα και πρέπει να το επιβεβαιώσουμε αυτό στον αγωνιστικό ρυθμό, αλλά απλώς περάσαμε από το Q1 μερικούς αγώνες πριν και τώρα είμαστε απογοητευμένοι που δεν είμαστε στο Q3, οπότε είναι σίγουρα είναι μια καλή κατεύθυνση για το μονοθέσιο και είμαι χαρούμενος με την αίσθηση. Ελπίζω αύριο ότι θα μπορέσουμε να είμαστε στους βαθμούς.

Αν είχαμε σίγουρη 100% την αξιοπιστία, θα στοχεύαμε σε αυτό, νομίζω ότι έχουμε την ευκαιρία. Κάποια γρήγορα μονοθέσια είναι πίσω μας, έτσι θα πρέπει να προσέχουμε επειδή θα είναι απειλητικά, όπως ο Hamilton και οι άλλοι, θα μας φτάσουν στον αγώνα. Αν τα πράγματα πάνε καλά, θα πρέπει να είναι οι πρώτοι βαθμοί για εμάς.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...