BMW 635 CSi, The Observer Coupe concept

Σχετικά άρθρα

BMW_635_CSi_Coupe_Concept_Observer_03

Μπορεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να μην βγήκε ποτέ στην παραγωγή, αλλά είχε μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που άξιζαν να περάσουν στην τότε 6άρα.

Η εταιρία σχεδιασμού MGA αποφάσισε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 να κατασκευάσει μια E24 που να διαθέτει μια μεγάλη ηλιοροφή. Για να το κάνει αυτό, συνεργάστηκε με την βρετανική εφημερίδα The Observer (εξού και το όνομα), με την αγγλική αντιπροσωπεία της BMW να δίνει μια 635 CSi, η τότε M6.

BMW_635_CSi_Coupe_Concept_Observer_13

Το αποτέλεσμα, όπως βλέπεις στις φωτογραφίες είναι ένα αυτοκίνητο με όλον τον ουρανό να έχει μετατραπεί σε πανοραμική ηλιοροφή, και το πίσω τζάμι να είναι ανοιγόμενο. Εκτέθηκε στην έκθεση του Birmingham το 1983.

BMW_635_CSi_Coupe_Concept_Observer_12

Η οροφή κυλούσε σε ένα ειδικό χώρο πάνω από το χώρο αποσκευών, ώστε αυτός να μην επηρεάζεται, αφού πρώτα έπρεπε να ανοίξεις το πίσω τζάμι. Υπήρχε πρόβλεψη για παραγωγή, καθώς είχαν εκτυπωθεί κάποια προσπέκτους, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Το αυτοκίνητο που βλέπεις πωλούταν πριν κάτι χρόνια για 50.000 δολάρια, με ζημιά όμως στο τζάμι, έχοντας διανύσει 26.000 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...