H BMW και η Daimler σταματούν τις συνομιλίες με την Apple

Σχετικά άρθρα

apple

Σύμφωνα με την γερμανική Handelsblatt τόσο η BMW όσο η Daimler, η μητρική εταιρία της Mercedes-Benz, έχουν σταματήσει τις συνομιλίες με την Apple που σχετίζονται για το αυτοκίνητο που ετοιμάζει η εταιρία από το Κουπερτίνο, για θέματα ελέγχου των δεδομένων των πελατών τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple θέλει το αυτοκίνητό της να έχει δικό της cloud λογισμικό, με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να αναφέρουν πως η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών τους αποτελεί βασικό στοιχείο της μελλοντικής στρατηγικής τους.

Πέρυσι υπήρξαν αναφορές πως η BMW θα συμβάλλει στη παραγωγή του αυτοκινήτου της Apple, μετά την επίσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών της Apple στο εργοστάσιο της BMW που κατασκευάζει τα i μοντέλα της. Τώρα, η Daimler και η BMW, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Apple, επειδή αντιδρούν στα θέματα που αφορούν τον έλεγχο των δεδομένων που θα συλλέγονται από τα μελλοντικά αυτοκίνητα των πελατών. Τα δεδομένα αυτά στο μέλλον θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις ασφαλιστικές εταιρίες, από εταιρίες τεχνολογίας, αλλά και από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μιας και θα δείχνουν τις συνήθειες των καταναλωτών, την συμπεριφορά του αυτοκινήτου, τις διαδρομές που κάνει κάποιος με το αυτοκίνητό του, όπως επίσης και μια πληθώρα άλλων δεδομένων, που είναι πολύτιμα ακόμη και για τους διαφημιστές.

Να θυμίσω πως πρόσφατα η Apple προχώρησε στην πρόσληψη του Chris Porrit, ενός πρώην αντιπροέδρου μηχανικού οχημάτων της Tesla, και πρώην μηχανικού της Aston Martin, φυσικά για να εργαστεί στο Project Titan, aka το αυτοκίνητο που ετοιμάζει, ενώ ετοιμάζει μυστικό εργαστήριο στο Βερολίνο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...