Ο Ian Callum αναφέρει ότι η Jaguar είναι έτοιμη για κάθε μοντέλο

Σχετικά άρθρα

Ian Callum

O επικεφαλής σχεδιασμού της Jaguar, Ian Callum, μιλώντας σε βρετανικό μέσο ανέλυσε τις απόψεις του σχετικά με το πως βλέπει τη γκάμα της εταιρίας του στο απώτερο μέλλον, είπε χαρακτηριστικά:

Είμαστε έτοιμοι να λανσάρουμε οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

ian_callum_6b

Ωστόσο τόνισε, ότι κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι θα δούμε “παράγωγες” εκδόσεις ενός μοντέλου, δηλαδή μια coupe ή cabrio έκδοση της F-Pace. Η παραπάνω δήλωσε πρακτικά επιβεβαιώνει ότι η Jaguar σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά ένα μικρότερο και ένα μεγαλύτερο SUV, από την F-Pace, ώστε να αντιταχθεί με τα Audi Q3/BMW X1 και Q7/X5 αντίστοιχα, με τον Callum να συνεχίζει:

Σαν σχεδιαστές, η δουλειά μας είναι να έχουμε ιδέες και να τις παρουσιάζουμε, είτε ως σκίτσα, είτε ως μοντέλα, είτε ως πιο προηγμένα σχέδια, αλλά αν αυτά δουν ποτέ το πράσινο φως είναι ευθύνη άλλων ανθρώπων στην εταιρία. Εμείς θα διερευνήσουμε όλα τα είδη των λεωφόρων, μερικές φορές επειδή μας το ζητάνε, μερικές φορές επειδή βλέπουμε μόνοι μας τις ευκαιρίες, αλλά δεν είμαστε αυτοί που κάνουν τα επιχειρηματικά σχέδια για τα αυτοκίνητα.

Ian Callum

Όσον αφορά τις εκδόσεις του ίδιου μοντέλου, ο Callum δηλώνει:

Το πιο έξυπνο μέρος της σχεδιαστικής μας φιλοσοφίας, αυτή τη στιγμή, είναι ότι δημιουργούμε αυτοκίνητα που καλύπτουν τόσο ευρεία την κατηγορίας, που δεν αποκλίνουν από το σκοπό τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Δεν θα κάνουμε ένα coupe, επειδή η F-Pace είναι το coupe μας, δεν θα κάνουμε ένα convertible επειδή η F-Pace είναι ένα τετράθυρο και δεν μπορώ να δω να συμβαίνει κάτι τέτοιο, και δεν θα κάνουμε μια F-Pace με μεγάλο μεταξόνιο γιατί θα καταστρέψει τις αναλογίες της. Αν θέλαμε ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο, τότε θα προτιμούσα να σχεδιάσω ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...