Ακυρώθηκε τo VW Golf R400, με τον κινητήρα του να μπαίνει σε Audi

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf R400 (2)

Η προσμονή για την παρουσίαση του Golf R400 ήταν μεγαλύτερη από ποτέ, μετά τη πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής επικοινωνίας της γερμανικής εταιρίας σε αυστραλιανό μέσο, Dominik Hoberg, που είχε πει ότι υπάρχει μια έκπληξη που έρχεται, αλλά μάλλον εννοούσε το Golf GTI Clubsport S με τα 310 άλογα.

Ο πρώην διευθυντής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της γερμανικής εταιρίας, Heinz-Jakob Neusser είχε, επίσης, επιβεβαιώσει τη παραγωγή του μοντέλου, αλλά μετά ήρθε το dieselgate και έχασε τη θέση του, και απ’ότι φαίνεται και την όποια πιθανότητα να δούμε το σκληροπυρηνικό Golf στο δρόμο.

Ακόμα τίποτα δεν είναι επίσημο, αλλά πηγές μέσα από την εταιρία αναφέρουν ότι η Audi εργάζεται πάνω στον εξαιρετικά αποδοτικό EA888 2-λιτρο κινητήρα, που θα κινούσε το Golf R400, και πιθανότατα θα μπει σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο με σήμα του τέσσερις κύκλους.

Εντωμεταξύ, η VW εξετάζει τις επιλογές της για την επόμενη γενιά του Golf R, το οποίο θα βασίζεται στην 8η γενιά του μοντέλου και θα λανσαριστεί μετά το 2020. Ένα ενδεχόμενο είναι να είναι ακόμα πιο δυνατό από το σημερινό μοντέλο, που αποδίδει 300 άλογα, με το δεύτερο σενάριο να επανεξετάζει τη λογική του μοντέλου από την αρχή, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικά ελαφρύ αυτοκίνητο, όπου η χρήση υπερελαφριών υλικών θα το κάνουν να ζυγίζει μέχρι και 136 κιλά λιγότερα, διατηρώντας την ίδια ιπποδύναμη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...