Ο 20-χρονος Sergey Sirotkin δοκιμαστής στη Renault

Σχετικά άρθρα

MOTORSPORT - WORLD SERIES BY RENAULT 2013 - RED BULL RING - SPIELBERG (AUT) - 19/07/2013 - PHOTO FREDERIC LE FLOCH / DPPI - SIROTKIN SERGEY (RUS) - ISR - FORMULE RENAULT 3.5 - AMBIANCE PORTRAIT

Η Renault ανακοίνωσε ότι ο Sergey Sirotkin θα είναι o δοκιμαστής οδηγός της γαλλικής εταιρίας, με τον αγώνα της Ρωσίας να είναι ο πρώτος που θα αναλάβει δράση, καθώς θα τρέξει στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, στην θέση του Kevin Magnussen.

Ο 20-χρονος Ρώσος δεν είναι άγνωστος στην Formula 1, καθώς το 2014 είχε την ίδια θέση στην ομάδα της Sauber, με τον ίδιο να δηλώνει:

Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα, αν και όλα ήρθα πολύ γρήγορα. Ακόμα δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω. Αυτή, όμως, είναι η στιγμή που όλοι οι νέοι οδηγοί αγώνων εργάζονται, και είμαι αποφασισμένος να μάθω όσα μπορώ, όσο πιο γρήγορα μπορώ, να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά για την ομάδα στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές.

Η Renault Sport, την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω, έχει δείξει πολλές φορές ότι είναι το καλύτερο μέρος για έναν οδηγό να ξεκινήσει την καριέρα του στη Formula 1, και σκοπεύω να αξιοποιήσω στο έπακρο αυτή την ευκαιρία.

Η δέσμευσή του τίτλου στο GP2 θα ενισχυθεί από μια τέτοια μεγάλη ευκαιρία και θα ήθελα να ευχαριστήσω την SMP Racing για τη μεγάλη στήριξη που παρέχει στην καριέρα μου, αρχής γενομένης από το Sochi, μπροστά από τους συμπατριώτες μου.

russia-russian-formula-1-grand-prix-sirotkin_3455414

Από την άλλη, ο αγωνιστικής διευθυντής της Renault, Frederic Vasseur, είναι πεπεισμένος ότι ο Sirotkin έχει το ταλέντο να αποδώσει άμεσα, παρά την γρήγορη συμφωνία μαζί του, λέγοντας:

Ο Sergey είναι ένα από τους πιο ελπιδοφόρους οδηγούς από τις μικρές κατηγορίες, γι ‘αυτό είναι χαρά μας που έρχεται στην Renault Sport.

Είδαμε ότι ήταν ο πιο πολλά υποσχόμενος πρωτάρης στην τελευταία σεζόν του στο GP2, όπου πέτυχε μια νίκη και αρκετά βάθρα, και για το 2016 ο ίδιος βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να αγωνιστεί για τον τίτλο. Έχει οδηγήσει το Sochi Autodrom με GP2 αυτοκίνητο στο παρελθόν, έτσι έχουμε εμπιστοσύνη στην δουλειά που θα είναι σε θέση να κάνει για μας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Για τη Renault, η Ρωσία είναι μια καλή ευκαιρία να αξιοποιήσει την αυξανόμενη δημοτικότητα του ρωσικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, ξεκινώντας αυτό το Σαββατοκύριακο με τη ρωσικό Grand Prix και προσβλέπει για τον αγώνα στη Formula E, o οποίος θα πραγματοποιηθεί και πάλι κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου στις 4 Ιουνίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...