Σημαντικές αναβαθμίσεις θα έχει η Ferrari για το Ρωσικό GP

Σχετικά άρθρα

GP CINA F1/2016

Θέλοντας να πετύχει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς των ανθρώπων της ομάδας, που θεωρούν πως η ψαλίδα από την Mercedes έχει κλείσει δραματικά, η Ferrari πηγαίνει στην Ρωσία με σημαντικές αναβαθμίσεις. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του έγκυρου Motorsport.com, οι σχεδιαστές και μηχανικοί της ομάδας κατάφεραν να έχουν έτοιμη μια νέα εμπρός πτέρυγα για τους Raikkonen και Vettel, υπό την εποπτεία του James Allison που δείχνει να έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς ύστερα από τον θάνατο της γυναίκας του.

Παράλληλα και παρότι υπήρχαν αντικρουόμενες δηλώσεις από τους Arrivabene και Marchionne το περασμένο διάστημα, η Scuderia φαίνεται πως ξόδεψε 3 ακόμη “κλειδιά” για την εξέλιξη του power unit της, στοχεύοντας σε αναβάθμιση του κινητήρα εσωτερικής καύσης του PU 059/5. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αλλαγές αυτές θα επιτρέψουν την αύξηση της αναλογίας συμπίεσης μέσα στον κύλινδρο, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση της ροής των καυσαερίων, με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του turbo και του συστήματος ERS. Μάλιστα, το τελευταίο θεωρείται η αχίλλειος πτέρνα του μονοθεσίου τη δεδομένη στιγμή.

Αυτό σημαίνει πως ο Raikkonen θα χρησιμοποιήσει τον δεύτερο κινητήρα της σεζόν, με τον Vettel να φοράει ήδη τον τρίτο. Πράγμα που δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους μηχανικούς, που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα παλαιότερα spec στις ελεύθερες δοκιμές των επόμενων Grands Prix.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...