Αυξάνεται το όριο καυσίμου από το 2017

Σχετικά άρθρα

Red Bull Racing

Πριν από έναν μήνα, είχαμε διαβάσει σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του ορίου καυσίμου που μπορούν να καταναλώσουν τα μονοθέσια κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Μέχρι και φέτος, κανένας οδηγός δεν μπορεί να καταναλώσει πάνω από 100 κιλά, διαφορετικά θα υπάρξει αποκλεισμός από τον αγώνα.

Πράγματι, υπάρχει αλλαγή στον συγκεκριμένο κανονισμό, αλλά όχι κατάργηση. Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 30.5 των Αθλητικών Κανονισμών, το όριο αυτό αυξάνεται κατά 5 κιλά, συνεπώς ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του 105 κιλά καυσίμου από την έναρξη του αγώνα μέχρι και τον τερματισμό. Μάλιστα, έχει υπάρξει έγκριση από την Επιτροπή της Formula 1 και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, με το αντίστοιχο άρθρο να αναφέρει:

Κανένα αυτοκίνητο δε θα πρέπει να καταναλώσει περισσότερο από 105 κιλά καυσίμου, από τη στιγμή που δίνεται το σήμα για να ξεκινήσει ο αγώνας μέχρι τον χρόνο που κάθε μονοθέσιο περνά τη γραμμή του τερματισμού όταν το σήμα έχει δοθεί. Εκτός από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας, κάθε οδηγός που υπερβαίνει το όριο αυτό θα εξαιρείται από τα αποτελέσματα.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...