Ανάκληση 111 Lexus GS και IS στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

2006_Lexus_IS_029_1731

Την ανάκληση 111 Lexus GS και IS στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Toyota Ελλάς, σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Η ανάκληση αφορά 111 οχήµατα, µοντέλο GS παραγωγής από το 2004 έως το 2007 και µοντέλο IS παραγωγής από το 2005 έως το 2007. Στα συγκεκριµένα οχήµατα, λόγω λανθασµένων οδηγιών συναρµολόγησης και σύσφιξης του αισθητήρα πίεσης καυσίµου πάνω στο σωλήνα παροχής, υπάρχει η πιθανότητα µειωµένης και σταδιακά µε το χρόνο µειούµενης, δύναµης που απαιτείται για την διασφάλιση της σωστής στεγανοποιητικής ικανότητας της τσιµούχας µεταξύ του αισθητήρα πίεσης και του σωλήνα παροχής. Σε αυτή τη περίπτωση, ίσως παρατηρηθεί µυρωδιά καυσίµου από τον χώρο του κινητήρα και διαρροή από την τσιµούχα. Εάν αυτό συµβεί σε συνδυασµό µε την παρουσία πηγής ανάφλεξης, µπορεί εν δυνάµει, να οδηγήσει σε αυξηµένες πιθανότητες πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, προκειµένου να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Lexus σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει η σχετική αντικατάσταση του στεγανοποιητικού παρεµβύσµατος αισθητήρα πίεσης καυσίµου, χωρίς καμία οικονοµική  επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πµ έως 05:00 µµ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κλειστή μέχρι την 1η Μαΐου η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού

Η σήραγγα στην Κατάρα, "Μαλακάσι Α", παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, προκειμένου να...