Ξαδέρφια καταδικάστηκαν επειδή γυρνούσαν τα χιλιόμετρα

Σχετικά άρθρα

odometer

Δύο ξαδέρφια, ο 33χρονος Nazim Hussain και ο 30χρονος Mohammed Aseeb Hussain καταδικάστηκαν στην Αγγλία, επειδή πιάστηκαν να έχουν γυρίσει τα χιλιόμετρα σε εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, τα δύο ξαδέρφια είχαν αγοράσει εκατοντάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αξίας μεγαλύτερης των 4,3 εκατ. ευρώ, μέσα σε διάστημα 2 ετών, στα οποία γυρνούσαν τα χιλιόμετρα και στη συνέχεια τα πουλούσαν, με λιγότερα χιλιόμετρα στο κοντέρ, επωμίζοντας έτσι μεγαλύτερα κέρδη. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα βρισκόταν και πολυτελή μοντέλα (Audi, BMW, Mercedes, Range Rover), με τους δύο άνδρες να γυρνάνε πίσω τα χιλιόμετρα των αυτοκινήτων από 74.000 χλμ έως και 375.000 χλμ! Συνολικά, κατάφεραν και γύρισαν 6,4 εκατ. χιλιόμετρα από τα κοντέρ των αυτοκινήτων που πούλησαν.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ένα αυτοκίνητο ενός πελάτη παρουσίασε βλάβη, παρότι στο κοντέρ του φαινόταν πως είχε διανύσει σχετικά λίγα χιλιόμετρα. Ο δικαστής που ασχολήθηκε με την υπόθεση καταδίκασε τα δύο ξαδέρφια με ποινή φυλάκισης 26 και 24 μηνών, αλλά και με χρηματική αποζημίωση 114.000 ευρώ, με το ποσό αυτό να πρέπει να μοιραστεί σε 22 θύματά τους. Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Nazim Hussain, κατάφερε και έβγαλε 1,63 εκατ. ευρώ από τη συγκεκριμένη απάτη, ενώ ο Mohammed Aseeb Hussain έβγαλε 2 εκατ. ευρώ, με τον πρώτο να έχει διορία τριών μηνών για να πληρώσει 16.300 ευρώ, για μην προστεθούν στην ποινή του επιπλέον 20 μήνες κάθειρξης, ενώ ο δεύτερος θα πρέπει να πληρώσει 8.800 ευρώ για να μην προστεθούν στην ποινή του επιπλέον 13 μήνες κάθειρξης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...