Η Apple επενδύει 1 δισ. δολάρια σε κινεζική Didi Chuxing

Σχετικά άρθρα

apple

Η Apple ανακοίνωσε πως επενδύει 1 δισ. δολάρια στην μεγαλύτερη ιδιωτική κινεζική εταιρία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς και ταξί Didi Chuxing. Ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple δήλωσε:

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επένδυση αυτή για λόγους στρατηγικής, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για αρκετούς τομείς της κινεζικής οικονομίας. Βλέπουμε πολλές ευκαιρίες ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών και αναμένουμε μεγάλες αποδόσεις.

Η Apple έχει εντυπωσιαστεί από τους ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης της Didi, τον ανταγωνιστεί της Uber, με την κινεζική εταιρία να κατέχει το 87% της αγοράς με 11 εκατ. “κούρσες” καθημερινά. Με την επένδυση αυτή, η Apple, εκφράζει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της, στη θετική προοπτική της κινεζικής οικονομίας, με την αμερικανική εταιρεία να έχει πλέον θέση στρατηγικού εταίρου στην κινεζική εταιρεία, ενώ είναι το πρώτο μεγάλο, ουσιαστικό βήμα της, στην βιομηχανία των αυτοκινήτων, με την ίδια να ετοιμάζει το δικό της αυτοκίνητο.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...