Η Ν. Κορέα καταγγέλλει την Nissan για χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων στο Qashqai

Σχετικά άρθρα

Nissan Qashqai 2 million made

Η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας κατηγορεί την Nissan πως παραποιεί τα στοιχεία εκπομπών ρύπων στο Qashqai, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ανάκληση των αυτοκινήτων, να επιβάλει πρόστιμα στην Ιαπωνική εταιρία, αλλά και μηνύσει τον επικεφαλής των δραστηριοτήτων της στην Κορέα.

Σύμφωνα με τις αρχές της Νοτίου Κορέας, η Nissan παραποιεί τα στοιχεία εκπομπών ρύπων στα πετρελαιοκίνητα Qashqai της. Η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε πως η Nissan χρησιμοποιεί συσκευή που βοηθά το σύστημα διαχείρισης εκπομπών ρύπων των οχημάτων να σβήνει σε κανονικές συνθήκες οδήγησης.

Οι αρχές της Νοτίου Κορέας, μετά το σκάνδαλο της VW, έλεγξαν 20 οχήματα για να διαπιστώσουν το κατά πόσο αυτά χειραγωγούν τις εκπομπές ρύπων. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα Qashqai με το Euro 6 κινητήρα, διαθέτουν παράνομο λογισμικό που απενεργοποιεί το σύστημα διαχείρισης μείωσης των εκπομπών ρύπων σε κανονικές συνθήκες οδήγησης.

Η Nissan από την πλευρά της αρνείται την οποιαδήποτε αδικοπραξία και σε ανακοίνωσή της δηλώνει:

Η Nissan δεν παραποίησε ποτέ παράνομα κανένα όχημα που έχει παράγει μέχρι τώρα και δεν χρησιμοποιήσει παράνομες συσκευές ή λογισμικό στα οχήματα αυτά.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Περιβάλλοντος της Νοτίου Κορέας δήλωσε πως σχεδιάζει να επιβάλει πρόστιμο ύψους 330 εκατ. γουόν (247.000 ευρώ) στην εταιρεία για παραποίηση στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων στο Qashqai, ενώ θα δώσει εντολή για ανάκληση των 814 οχημάτων Qashqai που έχουν πωληθεί μέχρι τώρα στη χώρα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...