Η Koenigsegg ετοιμάζει 1.600αρη κινητήρα 400 ίππων

Σχετικά άρθρα

Koenigsegg one1 engine

Ο Christian von Koenigsegg σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε τα σχέδια του για έναν νέο κινητήρα. Αυτός θα είναι χωρητικότητας μόλις 1.600 κυβικών εκατοστών και θα είναι ικανός να παράγει έως 400 άλογα. Όπως εξήγησε ο Σουηδός, αν η ιπποδύναμη του κινητήρα της Koenigsegg One: 1 θα μετατραπεί σε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1.600 κ.εκ, θα ισοδυναμούσε με 436 άλογα. Ο Koenigsegg είπε:

Οι ίδιες αρχές με τις οποίες σχεδιάσαμε τους κινητήρες των Agera και Regera θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και σε μικρότερους κινητήρες. Με την μείωση της διαμέτρου και την επιμήκυνση του διαδρομή του πιστονιού, μπορούμε να μειώσουμε τις απώλειες θερμότητας του κινητήρα. Έχουμε, επίσης, χρησιμοποιήσει σφυρήλατα έμβολα, σφυρήλατες μπιέλες και βαλβίδες υψηλής ποιότητας, που κάνουν τον κινητήρα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

Παραμένει για την ώρα άγνωστο το πότε ο συγκεκριμένος κινητήρας θα περάσει στη παραγωγή, αλλά και πάνω σε ποιο αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί. Πάντως μην περιμένεις ένα μικρό supercar από την Koenigsegg, με το πιθανότερο να είναι η σουηδική εταιρία να πουλήσει την τεχνολογία της σε κάποιον άλλον κατασκευαστή.

ΠηγήCarbuzz.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...