Η Uber δοκιμάζει το πρώτο αυτόνομο αυτοκίνητο της

Σχετικά άρθρα

2016-ford-fusion-hybrid-uber-autonomous-car uber

Το πρώτο αυτόνομο αυτοκίνητο της Uber είναι ένα υβριδικό Ford Fusion, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία. Ονομάζεται Uber ATC και αυτή τη περίοδο θα δοκιμάζεται στους δρόμους του Πίτσμπουργκ των Η.Π.Α. Εξοπλίζεται με μια πληθώρα αισθητήρων, ραντάρ, σαρωτών λέιζερ και καμερών υψηλής ανάλυσης, έτσι ώστε να μπορεί να χαρτογραφεί τα στοιχεία του περιβάλλοντος για να μπορεί να κινηθεί μόνο του. Ένας εκπαιδευμένος οδηγός βρίσκεται συνεχώς πίσω από το τιμόνι, έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, όταν και όπου χρειαστεί.

Η εταιρία έχει ως στόχο να προσφέρει τα επόμενα 10-15 χρόνια 100.000 αυτόνομα αυτοκίνητα, για την μεταφορά του επιβατικού κοινού, κάτι που σύμφωνα με την Uber θα αυξήσει την κερδοφορία της, μιας και δεν θα πληρώνει τους οδηγούς, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων παγκοσμίως, προσφέροντας πιο προσιτές και προσβάσιμες μεταφορές. Θα υπάρχει λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση και μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων. Κάθε χρόνο, 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωής του κάθε χρόνο από τροχαία ατυχήματα, με το 94% των ατυχημάτων να προέρχονται από ανθρώπινο λάθος.

ΠηγήUber

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...