Σε δημοπρασία ένα εντυπωσιακό Renault Sport Spider

Σχετικά άρθρα

1997_Renault_Sport_Spider_01

Την εξαιρετική ιστορία της Renault Sport την διάβασες στις αρχές του χρόνου, και όπως πιθανώς να ξέρεις έβαλε το χεράκι της σε ορισμένα “πολιτικά” αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα που λίγο ή πολύ, άντεξαν στον χρόνο και καθιέρωσαν την εταιρία.

Ένα από αυτά είναι το Spider, το οποίο στα τρία χρόνια που έβγαινε από το εργοστάσιο της Alpine στη Διέπη, παρήχθησαν 2.000 αυτοκίνητα. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε το 1996 στην έκθεση της Γενεύης και αποτελούσε την έκδοση παραγωγής του αντίστοιχου concept που είχε παρουσιαστεί ένα χρόνο νωρίτερα.

1997_Renault_Sport_Spider_02

Σκοπός του ήταν να δείξει τις ικανότητες της γαλλικής εταιρίας, με το κεντρομήχανο, πισωκίνητο speedster να ήταν διαθέσιμο τόσο σε έκδοση δρόμου, όσο και σε αγωνιστικό, που συμμετείχε σε ενιαία πρωτάθλημα.

Το συγκεκριμένο κατασκευάστηκε το 1997 και είναι ένα από τα 60 δεξιοτίμονα που βγήκαν στη παραγωγή. Γνώρισε δύο ιδιοκτήτες, με τον C00050 κινητήρα να έχει αντικατασταθεί με τον C000721. Έχει διανύσει 6.085 χλμ. και θα βγει σε δημοπρασία σήμερα, με την τιμή πώλησης να αναμένεται στις €35.000 με €40.000.

1997_Renault_Sport_Spider_06

Μηχανικά, το εργοστασιακό Renault Sport Spider κινούταν με έναν 2-λίτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 150 ίππων, κάνοντας τα 0-96 χλμ/χλμ. χρειαζόταν 6,9 δευτ., με την τελική ταχύτητα να έφτανε τα 216 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...