Χαλαρώνει ο κανονισμός για την αλλαγή ζελατίνας

Σχετικά άρθρα

Visor

Ανάμεσα στις μικρές αλλαγές τις φετινής σεζόν βρισκόταν και η απαγόρευση της αλλαγής ζελατίνας από τους οδηγούς. Ο λόγος, σύμφωνα με τη FIA, είναι επειδή η ζελατίνα θα μπορούσε να καταλήξει στα μηχανικά μέρη των μονοθεσίων ή στα brake ducts, κάτι που ενδεχομένως θα σήμαινε εγκατάλειψη του οδηγού.

Ο κανονισμός αυτός θα έπρεπε να είχε τεθεί σε ισχύ από τον πρώτο φετινό αγώνα, ωστόσο πήρε παράταση για το Ισπανικό Grand Prix και τέλος παράταση για το Μονακό. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς σήμερα η FIA αποφάσισε να… χαλαρώσει τον συγκεκριμένο κανονισμό, μετά από τις ανησυχίες που εκφράστηκαν.

Κι ενώ, λοιπόν, σήμερα οι οδηγοί δεν μπορούσαν να πετούν τις ζελατίνες, στον αγώνα θα έχουν δικαίωμα να κολλήσουν δύο ζελατίνες στο visor τους. Μάλιστα, συζητήθηκε η πρόταση να αφήνουν τις ζελατίνες μέσα στο μονοθέσιό τους, όμως αυτό απορρίφθηκε, διότι υπάρχει το σενάριο το πλαστικό υλικό να πάρει φωτιά από τις αρκετά υψηλές θερμοκρασίες στις φόρμες των οδηγών, κάτι που σίγουρα ακούγεται ακραίο.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr