Η Tesla δοκιμάζει μυστικά νέο λογισμικό σε αυτοκίνητα πελατών

Σχετικά άρθρα

tesla-model-s-02-2

Εντάξει, ο τίτλος μπορεί να κάνει την πράξη της Tesla να φαίνεται πιο “σατανική” απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρία δεν “τρέχει” μία τεράστια public-beta στα αυτοκίνητα των πελατών της για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Η “αποκάλυψη” αυτή, προέρχεται από τον Sterling Anderson, τον επικεφαλής του προγράμματος Autopilot της Tesla.

Συχνά, θα εγκαθιστούμε ένα “αδρανές” πρόγραμμα σε όλα τα οχήματα μας παγκόσμια.

Αναφέρει ο Anderson. Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει στους μηχανικούς να παρακολουθούν πώς θα δούλευε η εκάστοτε αναβάθμιση για τους ιδιοκτήτες μέσα από την συλλογή ενός τεράστιου όγκου δεδομένων. Αν η ανάλυση αυτών των δεδομένων δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τότε η αναβάθμιση βελτιστοποιείται και επισημοποιείται.

Η δυνατότητα συλλογής δεδομένων από αυτά τα οχήματα και “over the air” αναβάθμισης τους αποτελεί ένα μεγάλο μέρος αυτού που μας επέτρεψε να φτάσουμε σε 18 μήνες σε ένα από τα πιο προηγμένα αυτόνομα ή ημι-αυτόνομα συστήματα οδήγησης.

Δηλώνει ο Anderson και σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχει δίκιο. Άλλωστε, είμαι σίγουρος πως κάπου στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου που υπογράφεται κατά την αγορά ενός Tesla, ο ιδιοκτήτης παραχωρεί το δικαίωμα στην εταιρία. Οπότε, όλα καλά.

Σε σχετικές ειδήσεις, η Tesla έχει ήδη στείλει προσκλήσεις για ένα τεράστιο πάρτι που θα γίνει για τα εγκαίνια του Gigafactory. Οι προσκλήσεις αυτές, στάλθηκαν σε άτομα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα προώθησης της εταιρίαςκαι κέρδισαν φυσικά-, με τα εγκαίνια να λαμβάνουν χώρα στις 29 Ιουλίου. Να σημειώσουμε ότι με δεδομένο ότι στις αρχές Μαΐου η κατασκευή του εργοστασίου είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό 14%, θεωρώ απίθανο ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι στο 100%. Όμως η εταιρία έχει ήδη διοργανώσει μικρότερα events σε μέρη του Gigafactory που έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η παραγωγή –αν και πολύ μικρή σε αυτό το σημείο– έχει ήδη ξεκινήσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...

Η Tesla αυξάνει τις τιμές του Model Y στην Ευρώπη

Η Tesla αυξάνει την τιμή του Model Y σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 22 Μαρτίου κατά περίπου 2.000 ευρώ, με την ανακοίνωση να γίνεται...
Autoblog.gr