Η BMW κατοχύρωσε τα ονόματα 8-Series και M8, η Mercedes το GLB

Σχετικά άρθρα

Η BMW προχώρησε στην κατοχύρωση των ονομάτων 8-Series και M8, κάτι που σημαίνει πως η νέα 8αρα είναι προ των πυλών! Η γερμανική εταιρία έχει κατοχυρώσει τα ονόματα 825, 830, 835, 845, 860, M850 και Μ8, με το αυτοκίνητο να παίρνει την θέση της Σειράς 6, έχοντας ως φυσικό αντίπαλο την S-Class Coupe, με την 6αρα να μετατρέπεται σε αντίπαλο της Porsche 911.

H Mercedes-Benz από τη μεριά της, προχώρησε στη κατοχύρωση του ονόματος GLB, που θα το χρησιμοποιήσει σε ένα νέο crossover, του οποίου ήδη έχουμε δει spy φωτογραφίες. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα κατασκευαστεί πάνω στην MF2 πλατφόρμα, την ίδια που θα χρησιμοποιεί και η νέα A-Class και προαιρετικά θα μπορεί να μεταφέρει έως και 7 άτομα. Οι φήμες περιγράφουν το αυτοκίνητο ως μια μίξη της G-Class, διαθέτοντας τις αναλογίες της B-Class και την δυναμική της GLA. Το μήκος της αναμένεται να αγγίζει τα 4,6 μέτρα, ενώ θα προσφέρει πλούσιους εσωτερικούς χώρους και χώρο αποσκευών περίπου στα 500 λίτρα.

Έχει κωδική ονομασία X247 και στην entry-level έκδοση του, θα φορά έναν τρικύλινδρο κινητήρα προερχόμενο από τη Renault που θα στέλνει τη κίνηση στον μπροστά άξονα, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό θα υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης. Θα είναι διαθέσιμη και με ένα εκτός δρόμου πακέτο και μηχανικά θα φορά την ίδια γκάμα κινητήρων που φοράνε η A- και B-Class όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει ο 1.600αρης κινητήρας βενζίνης απόδοσης 122 ίππων, ο 2,0-λιτρος βενζίνης απόδοσης έως 272 ίππων, ο 1.800άρης πετρελαίου απόδοσης 109 ίππων και ο 2,1-λίτρων πετρελαίου απόδοσης 136, 170 και 204 ίππων. Η κορυφαία έκδοση, η GLB45 AMG θα φορά έναν twin-turbo κινητήρα απόδοσης 380 ίππων που θα συνδυάζεται με ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...