Η Σαουδική Αραβία επενδύει 3,5 δισ. δολάρια στην Uber

Σχετικά άρθρα

Uber-study-aims-for-reduced-fossil-fuels

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε πως επενδύει στην Uber το ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων, έτσι ώστε η κυβέρνηση του Ριάντ να χρηματοδοτεί την επέκταση της υπηρεσίας στη Μέση Ανατολή.

Το 80% των χρηστών της υπηρεσίας είναι γυναίκες, μιας και ως γνωστόν, στη Σαουδική Αραβία και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής που εφαρμόζουν αυστηρά το Κοράνι, απαγορεύεται στις γυναίκες να οδηγούν. Το Κρατικό Ταμείο είναι το επενδυτικό όχημα που εγκαινίασε ο νέος ισχυρός άνδρας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας του θρόνου Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν, στο πλαίσιο της πολιτικής απεξάρτησης της χώρας από το πετρέλαιο. Στο Ταμείο εισρέουν κεφάλαια από τις πωλήσεις πετρελαίου της μεγαλύτερης σε πετρελαιοπαραγωγή χώρας του κόσμου.

Με τη σαουδαραβική επένδυση η κεφαλαιοποίηση της Uber φθάνει στα 62,5 δισ. δολάρια. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία θα επενδύσει άμεσα περί τα 250 εκατ. δολάρια στις χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου οι δραστηριότητές της επεκτείνονται δυναμικά χάρη ακριβώς στο γεγονός ότι δεν οδηγούν οι γυναίκες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Yasir Al Rumayyan, επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Σαουδικής Αραβίας, θα πάρει μια έδρα στο συμβούλιο.

Ως ο κρατικός επενδυτικός βραχίονας του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, εστιάζουμε στο να προσελκύσουμε ελκυστικά, μακροπρόθεσμα οικονομικά αποτελέσματα από τις επενδύσεις μας,

τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Al Rumayyan. Η Σαουδική Αραβία αναζητά το τελευταίο διάστημα τρόπους για να διαφοροποιήσει τις επενδύσεις της εκτός πετρελαίου. Η Lyft, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρία που προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες μεταφοράς, έχει μαζέψει τουλάχιστον 100 εκατ. από την Kingdom Holding του Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα Alwaleed Bin Talal.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...