Toyota: Τεχνητή νοημοσύνη σε πέντε χρόνια

Σχετικά άρθρα

toyota ai

Ο CEO του Toyota Research Institute, ο Dr. Gill Pratt, σε πρόσφατη συνέντευξη του, δήλωσε πως η εταιρία του θα καταφέρει μέσα σε πέντε χρόνια, να αξιοποιήσει το 1 δισ. δολάρια που έχει πάρει, παρουσιάζοντας τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τον Pratt, οι πρώτες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα, ορισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, που θα χρησιμοποιούν τα μοντέλα της Toyota και της Lexus. Η Toyota έχει θέσει ως στόχο να δημιουργήσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο που θα μπορεί να κινηθεί μόνο του στους αυτοκινητόδρομους, το 2020, όταν θα διεξαχθούν στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο Pratt συμπλήρωσε:

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πως αυτό που κάνουμε έχει υψηλό κίνδυνο και πως κάποιες προσπάθειες μας δεν θα είναι απόλυτα πετυχημένες, αλλά αναμένουμε κάποιες από αυτές να είναι πολύ επιτυχής.

Μακροπρόθεσμα, ο Pratt πιστεύει πως θα δούμε μεγαλύτερα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως ρομπότ που θα βοηθούν τους ανθρώπους στο σπίτι, αλλά και πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, τα οποία θα μπορούν να οδηγήσουν μόνα τους κάτω από οποιοδήποτε συνθήκες. Όπως τόνισε ο Pratt:

Κάποια ημέρα, τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα αρκετά ασφαλής. Θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα παιδιά μας, από το ένα μέρος στο άλλο, χωρίς να χρειάζεται ο γονιός να βρίσκεται στο τιμόνι του οδηγού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...