Παλιά, σάπια Aston Martin αξίας €1 εκατ.

Σχετικά άρθρα

1949_Aaston_Martin_prototype_04

Αυτή η Aston Martin DB2, του 1949, είναι ένα από τα 3 πρωτότυπα που φόρεσαν για πρώτη φορά τα αρχικά DB, από το όνομα του ανθρώπου που έκανε γνωστή την εταιρία, David Brown.

1949_Aaston_Martin_prototype_01

Το “βιογραφικό” του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα πλούσιο, γι’αυτό και ο οίκος δημοπρασιών Bonhams, εκτιμά ότι θα πιάσει μια τιμή από €780.000 μέχρι €1.2 εκατ., στην δημοπρασία που θα γίνει στο Goodwood, σε δύο ημέρες από σήμερα.

1949_Aaston_Martin_prototype_02

Βρίσκεται στην αρχική κατάσταση της, χωρίς κάποιος να βάλει το χέρι πάνω της, και είναι το ένα από τα τρία αυτοκίνητα που συμμετείχε στον αγώνα του Le Mans πριν 68 χρόνια, τερματίζοντας 3ο στη κατηγορία του, και 7ο στη γενική κατάταξη. Το άλλο αυτοκίνητο που συμμετείχε στον αγώνα, είχε έξοδο και καταστράφηκε, αφαιρώντας και τη ζωή του οδηγού.

1949_Aaston_Martin_prototype_03

Το 1951 το αυτοκίνητο έτρεξε στον 24ωρο αγώνα του Spa, τερματίζοντας στην τρίτη θέση, ενώ μετά πωλήθηκε σε ιδιώτη, ο οποίος συνέχισε να τρέχει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όπου ο ιδιοκτήτης της είχε σοβαρά προβλήματα υγείας. Από τότε είχε αποθηκευτεί σε έναν αχυρώνα, ελπίζοντας κάποια στιγμή να ανακατασκευαστεί, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

ΠηγήBonhams

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...