Spy Photos: Το νέο Audi A8 στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Spy_Photos_Audi_A8_Nurburgring_06

Η γερμανική εταιρία συνεχίζει τις δοκιμές του νέου A8, και αυτή τη φορά μπήκε στην πίστα του βροχερού Nurburgring για να κάνεις δοκιμές στησίματος. Η λιμουζίνα της Audi θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017 και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες βλέπουμε κάποια από τα στοιχεία του σώματος παραγωγής.

Η τρίτη γενιά της γερμανικής ναυαρχίδας θα γίνει το πρώτο μοντέλο της Audi που θα διαθέτει αυτόνομες λειτουργίες και θα μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα στους αυτοκινητόδρομους με ταχύτητες έως 60 χλμ. Αρχικά θα προσφέρεται αυτόνομη τεχνολογία για χρήση στις εθνικές οδούς, στο σταμάτημα/ξεκίνημα του αυτοκινήτου σε συνθήκες κυκλοφορίας και στην αναζήτηση μιας θέσης στάθμευσης. Η εταιρία με σήμα τους τέσσερις κύκλους θεωρεί πως ένα πλήρως αυτόνομο όχημά της θα βγει στην αγορά το 2025.

Spy_Photos_Audi_A8_Nurburgring_10

Η νέα γενιά του Audi A8 θα διαθέτει το νέο 48 Volts ηλεκτρικό σύστημα, θα φορά OLED φωτιστικά σώματα και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που θα υποστηρίζει χειρονομία (gestures).

Παράλληλα, κάποιοι από τους κινητήρες του θα κάνουν χρήση e-turbo, με τον V6 turbodiesel κινητήρα να αποδίδει 286 άλογα με 620 Nm ροπής που θα αντικαταστήσει τον τωρινό 3.0 TDI των 258 ίππων με 580 Nm ροπής. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κορυφαία έκδοση να φορά τον νέο W12 κινητήρα 6,0-λίτρων. Σε ότι αφορά το S8, θα φορά τον 4.0-λίτρων V8 TFSI twin-turbo ο οποίος στη περίπτωσή του θα παράγει 580 άλογα με 800 Nm ροπής (+60 άλογα και +150 Nm ροπής από το τωρινό S8), με την Audi να βγάζει το A8 και σε plug-in υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει έναν V8 turbo βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Spy_Photos_Audi_A8_Nurburgring_08

Η επόμενη γενιά του A8 σχεδιαστικά θα αντλεί στοιχεία από τα Prologue concept και Avant Concept, με τον σχεδιασμό της, να τον επιμελείται ο νέος αρχισχεδιαστής της Audi, Marc Lichte. Το νέο A8 θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με τη τωρινή γενιά και αναμένεται να ζυγίζει 200 κιλά λιγότερο μιας και θα κατασκευαστεί πάνω στην νέα πλατφόρμα MLB Evo από αλουμίνιο, σύνθετα υλικά και χάλυβα υψηλής αντοχής. Θα διαθέτει το αναβαθμισμένο Audi Drive Select, καθώς και το torque vectoring σύστημα, ενώ ίσως προσφέρεται και σε έκδοση αντίστοιχη της Mercedes-Maybach.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...

Η Audi καταργεί την ονοματοδοσία των μοντέλων της που δημιούργησε σύγχυση

Το καλοκαίρι του 2017, η Audi ανακοίνωσε πως αλλάζει την ονομασία των μοντέλων της, προσθέτοντας σε αυτά 2 επιπλέον νούμερα. Τα ονόματα των μοντέλων...

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...
Autoblog.gr