Το Brexit θα κοστίσει στην Jaguar Land Rover 1,3 δισ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

jaguar land rover uk flag

Την Πέμπτη 23 του μηνός είναι η μεγάλη ημέρα για τους Βρετανούς, μιας και θα προσέλθουν στις κάλπες για να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν ή θα αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Jaguar Land Rover είναι από τις εταιρίες που τάσσονται ανοικτά υπέρ του Bremain, της παραμονής δηλαδή της χώρας στην Ε.Ε, μιας και στελέχη της δηλώνουν πως το Brexit θα της κοστίσει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο στερλίνες (1,3 δισ. ευρώ). Το ποσό αυτό έχει υπολογιστεί βάσει των εμπορικών κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Π.χ, οι εταιρίες που θα εξάγουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη θα πρέπει να καταβάλλουν φόρο εισαγωγής 10%. Ο Ken Gregor, επικεφαλής οικονομικών της Jaguar Land Rover δήλωσε:

Η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την μεγαλύτερη αγορά μας, θα αυξήσει τις πιθανότητες ανάκαμψης της εταιρείας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προσελκύσει επενδύσεις σε μελλοντικές τεχνολογίες.

Και δεν είναι μόνο η Jaguar Land Rover που επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, μιας και το 77% των μελών της Ένωσης Κατασκευαστών και Αντιπροσώπων της Μ. Βρετανίας (SMMT) έχουν ταχθεί υπέρ του Bremain, θεωρώντας πως το Brexit θα επηρεάσει αρνητικά τις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις. Στη Μεγάλη Βρετανία, οι αυτοκινητοβιομηχανίες απασχολούν περισσότερους από 800.000 υπαλλήλους, συμβάλλοντας ετησίως με 15,5 δισ. λίρες (20,2 δισ. ευρώ) στην οικονομία της χώρας. Περίπου του 80% των αυτοκίνητων που κατασκευάζονται στα εργοστάσια της Αγγλίας, εξάγονται, το 57,5% εξ’αυτών, να καταλήγουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...