Allison: Τα μονοθέσια της F1 του 2017 δεν θα είναι άσχημα

Σχετικά άρθρα

James Allison

Τα μονοθέσια του 2017 αλλάζουν και ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, o James Allison σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως τα νέα μονοθέσια δεν θα είναι άσχημα.

Σύμφωνα με τον Allison, οι ομάδες της F1 έχουν μοναδικό κίνητρο το να σχεδιάσουν όσο το δυνατόν ένα ταχύτερο μονοθέσιο, με τους νέους κανονισμούς να δίνουν την δυνατότητα στα μονοθέσια να αποκτήσουν μια πιο επιθετική γωνιώδη εμφάνιση, χωρίς τις άσχημες μύτες τους παρελθόντος.

Στόχος της Ferrari και των υπολοίπων ομάδων είναι να δημιουργήσουν “απίστευτα γρήγορα και όμορφα μονοθέσια“, με τον ίδιο να δηλώνει πως έχοντας δει ήδη το πως θα μοιάζουν τα μονοθέσια του 2017, ανυπομονεί να τα δει να τρέχουν στους αγώνες.

Ο Sergio Marchionne, ο πρόεδρος της Ferrari, δήλωσε παράλληλα πως θα είναι πρόκληση για τις ομάδες να δημιουργήσουν μονοθέσια που θα είναι 5 δευτερόλεπτα ταχύτερα ανά γύρο, μιας και κάτι τέτοιο θα ήταν καλό για τους οδηγούς, για τους οπαδούς, αλλά και για το ίδιο το άθλημα.

Σε ομιλία του στο συνέδριο της FIA, την Τρίτη , ο Marchionne, δήλωσε:

Πιστεύω ακράδαντα ότι θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη ελευθερία για πειραματισμό. Ο Jean Todt και τα άλλα μέλη της Επιτροπής της Formula 1 έχουν προσπαθήσει να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της διασφάλισης της πρόσβασης στο αγώνισμα, μέσω του περιορισμού των δαπανών συμμετοχής, καθώς και την ανάγκη για καινοτομία.

Νομίζω ότι με την εισαγωγή των κανονισμών του 2017, έχουμε βρει ένα αποδεκτό σημείο ισορροπίας, όμως, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι πιέζοντας τα μονοθέσια στο όριο και δοκιμάζοντας τα κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες, είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την μέγιστη απόδοση σε καινοτομία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη νέων ορίων, ώστε να προσπεράσουμε ανυπέρβλητα εμπόδια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...