Και η Baidu στο παιχνίδι των αυτόνομων αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

baidu

Ο γίγαντας του διαδικτύου στην Κίνα ονομάζεται Baidu, και με κέρδη πάνω από 10 δις δολάρια το 2015, σκοπεύει να βγάλει σε μαζική παραγωγή αυτοκίνητα με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της εταιρίας, Zhang Yaqin, στο συμβούλιο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ, που έγινε τις προηγούμενες μέρες στην πόλη Tianjin, δήλωσε ότι το πρώτο μοντέλο θα βρίσκετε στις εκθέσεις στα επόμενα 3 χρόνια.

Η Baidu έχει ξεκινήσει την έρευνα και ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα από το 2013, με δύο πρωτότυπα που βασίζονται στη BMW Σειρά 3 GT να πραγματοποιούν δοκιμές στο δρόμο εδώ και ένα χρόνο.

baidu1

Η όλη προσπάθεια έχει την αμέριστη στήριξη της κινεζικής κυβέρνησης, αν και στο παρελθόν αντίστοιχες προσπάθειες για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία.

Τα οφέλη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης μπορεί να είναι πολλά, όπως να μειώσει σημαντικά τα ατυχήματα, ειδικά εκείνα που αφορούν την προσοχή των οδηγών, η οποία αποσπάτε για διάφορους δευτερεύοντες λόγους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...