Στη Κίνα το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών της VW

Σχετικά άρθρα

VW-EV-Concept-CES-#

Πηγές από τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη του Volkswagen Group αναφέρουν ότι η γερμανική εταιρία σκέφτεται να προχωρήσει σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στην Κίνα, λόγω της αποφασιστικής ώθησης της κινεζικής κυβέρνησης προς την ηλεκτροκίνηση.

Η VW αναμένει ότι θα πουλήσει δύο με τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα ετησίως από το 2025 και έπειτα, έχοντας προγραμματίσει την παρουσίαση 30 νέων ηλεκτρικών μοντέλων. Όπως υποστηρίζει ο CEO της VW Matthias Muller, στην επόμενη πενταετία, το ένα τρίτο του συνολικού στόλου του group θα αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για να επιτευχθεί αυτό, η VW αντιμετωπίζει μια τεράστια πρόκληση. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η τρέχουσα παγκόσμια παραγωγική ικανότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας υπολογίζεται σε περίπου 27 GWh για το σύνολο της βιομηχανίας, η VW πιστεύει ότι μόνη της θα χρειαστεί το ισοδύναμο των 150 GWh μόνο για να τροφοδοτήσει το δικό της στόλο.

Η Κίνα είναι η πιο πιθανή χώρα εγκατάστασης τέτοιων εργοστασίων καθώς πρώτον, εκεί η ηλεκτροκίνηση μπορεί να “πιάσει” πιο σύντομα ως τάση λόγω της υπέρμετρης ώθησης που δίνει η κυβέρνηση και δεύτερον, αν ένας ή και οι δυο από την κοινοπραξία αποφασίσουν να χτίσουν εργοστάσιο, η VW θα έχει μόνο το μισό της χρηματοδότησης να καταβάλει. καθώς το άλλο μισό θα το καταβάλει η Shanghai Automotive και η FAW. Η κυβέρνηση της Κίνας, ελπίζει ότι με την ηλεκτροκίνηση στη χώρα, μπορεί να μειώσει το νέφος και την ρύπανση στα κέντρα των πόλεων δίνοντας αρκετά προνόμια στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, όπως ελεύθερη κυκλοφορία ανεξαρτήτως αριθμού πινακίδας και διάφορα οικονομικά κίνητρα με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να αφορά κυρίως τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην εγχώρια αγορά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα