Τα πιο “made in the U.S.A” αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

2016_toyota_camry-pic-3766702507293730940-1600x1200

Murica. Η χώρα που έχει εκλέξει τον Ζβαρτζενέγκερ κυβερνήτη σε μια πολιτεία της και έχει τον Trump σοβαρό υποψήφιο για το Οβάλ Γραφείο. Ο τόπος που προσφέρει 710 άλογα (και παραπάνω, βάσει dyno) για 60.000 δολάρια.

Μέχρι πρότινος, ήταν πασίγνωστη και για την ποιότητα πλαστικής καρέκλας που συνόδευε κάθε αυτοκίνητο προερχόμενο από εργοστάσιο των 51 πολιτειών. H Mercedes και η BMW γνώρισαν από πρώτο χέρι τις συνέπειες, όταν έτρεχαν και δεν έφταναν με τα συνεχή προβλήματα της πρώτης γενιάς ML και Ζ3 αντίστοιχα.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, παρατηρείται έντονη στροφή στην ποιότητα των αμερικανικών αυτοκινήτων. Τόσο αυτών που είναι γέννημα – θρέμμα Γιάνκηδες, όσο και των ξενόφερτων δυνάμεων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα του Cars.com το πιο αμερικανικό αυτοκίνητο είναι το Toyota Camry. Οι Ιάπωνες κάνουν ένα εντυπωσιακό 1-2-3-4-5, με τα Honda Accord, Toyota Sienna, Honda Odyssey και Honda Pilot να ακολουθούν. Πρώτο αμερικανικό brand είναι αυτό της Chevrolet, έχοντας το Traverse στην 6η θέση, με τα GMC Acadia και Buick Enclave να κλείνουν την οκτάδα.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν μέσα από μια σειρά κριτηρίων, τα οποία περιλάμβαναν την χρήση εγχώριων ανταλλακτικών σε ποσοστό τουλάχιστον 75%, την τοποθεσία συναρμολόγησης και τις πωλήσεις στην αμερικανική αγορά.

Μία άλλη έρευνα του πανεπιστημίου Kogood School of Business εμφανίζει στο βάθρο τα 3 crossovers της General Motors και φέρνει 17 μοντέλα του ομίλου στο top 10 (δεν είναι τυπογραφικό, παίζουν πολλές ισοβαθμίες). Το Accord είναι το πρώτο εισαγόμενο αμερικανικό στην 5η θέση, με τα Pilot – Odyssey και Τoyota Sienna να βρίσκονται παρέα στην 6η.

Ο βαθμός “αμερικανίλας” εδώ καθορίζεται από την τοποθεσία των κεντρικών γραφείων της εταιρίας και του τμήματος R&D, τον χώρο συναρμολόγησης και την χώρα προέλευσης των ανταλλακτικών.

ΠηγήCars.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...