Η Tesla κατηγορείται για εξαπάτηση καταναλωτών στη Νορβηγία

Σχετικά άρθρα

tesla-model-s-p85d-drag-races-a-snowmobile-in-norway-93214_1

Η Tesla χαίρει μεγάλης αποδοχής στην Νορβηγία, καθώς η κυβέρνηση έχει δώσει αρκετά κίνητρα στους καταναλωτές για την προώθηση αγοράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Πέρα όμως από την χαρά που έχει ο Elon Musk για την αποδοχή της εταιρείας του στην Σκανδιναβική χώρα, τώρα ήρθε να προστεθεί στο κεφάλι του ένας “πονοκέφαλος”, καθώς παραπάνω από 150 αγοραστές του Tesla Model S P85D (4κίνητη έκδοση του μοντέλου με δύο ηλεκτροκινητήρες) προσέφυγαν στο Συμβούλιο Προστασίας Καταναλωτή της Νορβηγίας, κατηγορώντας την εταιρεία για παραπληροφόρηση γύρω από την συνολική απόδοση του αυτοκινήτου.

Τι συνέβη όμως στην πραγματικότητα; Το Tesla Model S P85D χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες για την κίνηση και των 4 τροχών. Ο εμπρόσθιος είναι απόδοσης 224 ίππων, ενώ ο οπίσθιος 467 ίππων. Για την προώθηση του προϊόντος της, η Tesla χρησιμοποίησε το άθροισμα της απόδοσης των δύο κινητήρων, διαφημίζοντας λοιπόν απόδοση 691 ίππων, που όμως δεν είναι η απόδοση του οχήματος, καθώς σίγουρα φτάνει με απώλειες στους τροχούς. Να σημειώσουμε εδώ, πως για το δικίνητο μοντέλο (Model S P85) η διαφημιζόμενη απόδοση είναι εκείνη που φτάνει στους τροχούς.

Μετά λοιπόν από την προσφυγή των 150 αγοραστών στο παραπάνω Συμβούλιο Προστασίας του Καταναλωτή, το τελευταίο τάχθηκε υπέρ των καταναλωτών και έβγαλε σαν ετυμηγορία την επιστροφή 50.000 Νορβ. Κορόνων (περίπου €5.400) σε κάθε έναν από αυτούς, ως εκ των υστέρων μείωση τιμής.

Η Tesla από την πλευρά της, υποστηρίζει πως ξεκαθάριζε εξαρχής το ότι η διαφημιζόμενη δύναμη είναι το συνολικό άθροισμα των δύο ηλεκτροκινητήρων, ενώ από την πλευρά της, μέσω εκπρόσωπου τύπου, δήλωσε ότι το Model S P85D υποβλήθηκε σε έλεγχο από ανεξάρτητο τύπο και παρουσίασε καλύτερες επιδόσεις από αυτές που ανακοινώνει η εταιρεία. Συγκεκριμένα το 0-100 χλμ/ώρα το πέτυχε σε 3,1 δευτερόλεπτα, έναντι 3,3 δευτερόλεπτα. Ενώ παράλληλα τόνισε πως οι αριθμοί ιπποδύναμης είναι νομικά κατοχυρωμένοι ως “ακριβείς” από τις Ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Αρχές.

Μένει να δούμε λοιπόν, αν η Tesla θα υποβάλλει έφεση στην παραπάνω απόφαση ή αν θα καταβάλλει το ποσό που πλησιάζει το $1 εκατομμύριο.

ΠηγήElectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...