Η Volkswagen πλήρωσε περισσότερα από τις Toyota και GM

Σχετικά άρθρα

vw volkswagen logo

Η VW θα δώσει 14,7 δισ. δολάρια στις Η.Π.Α για πληρώσει το σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών, με τα χρήματα αυτά να είναι κατά 10 φορές περισσότερα από όσα είχε δώσει η Toyota πριν από μερικά χρόνια, για τα προβληματικά πεντάλ της, αλλά και περίπου 16 φορές περισσότερα από όσα πλήρωσε τελικά η GM, λόγω των προβληματικών διακοπτών ανάφλεξης των μοντέλων της, οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε περισσότερες από 120 ζωές.

Να θυμίσω πως η VW θα πληρώσει στους κατόχους των 499.000 αυτοκινήτων με τους 2.0 TDI κινητήρες, αποζημιώσεις ύψους 10.033.000.000 δολαρίων, θα πληρώσει 603 εκατ. δολάρια σε 44 πολιτείες των Η.Π.Α. στο Πουέρτο Ρίκο και στη Περιφέρεια της Κολούμπια, για την επίλυση των υφιστάμενων και πιθανών αξιώσεων που σχετίζονται με το dieselgate.

Επίσης η VW θα πληρώσει 2,7 δισ. δολάρια μέσα σε βάθος τριετίας σε EPA (Enivronmental Protection Agency) και CARB (California Air Resources Board) για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος από το NOx που εξέπεμπαν τα αυτοκίνητά της, χρηματοδοτώντας έργα αποσκοπούν στη μείωση των εκπομπών NOx, ενώ ακόμη 2 δισ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν στην έρευνα για την τεχνολογία καθαρισμού των εκπομπών, μέσα σε βάθος 10ετίας, για την ανάπτυξη αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές, για την δημιουργία υποδομών και άλλων τέτοιων πρωτοβουλιών. Τα αυτοκίνητα που θα αγοράσει πίσω η VW θα καταστραφούν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...